Nyt TraktorTech på vej: Luksuslivet i lufthavnen er forbi
I det nye TraktorTech kommer du bl.a. til at møde en gammel lufthavnstraktor, som er kommet ud og bestille noget i marken i vores faste besøg i Maskinhuset.

En stribe gule John Deere 7810’ere fra Kastrup Lufthavn blev pensioneret fra livet på landingsbanen i 2016. Blandt andet traktoren med internnummeret, TS 204, der lige som sine kollegaer fra snerydderholdet røg under hammeren på netauktion.

Nu er der ikke længere jævn asfalt under dækkene på traktoren, som efter cirka 16 år med sneplov, kost og spearhead-klipper har fået rigtig landjord under dækkene. Den landede nemlig hos Martin Bech Thomsen fra Skælskør på Sydvestsjælland og blev omgående introduceret for rigtigt landbrugsarbejde på hans maskinstation, MTH Service.

Da vi besøger ham, er 7810’eren igang med sin anden sommer på landet, og selvom Martin Thomsen er John Deere-fan, har traktoren stadig sin opsigtsvækkende gule farve og matcher derfor perfekt til den gule New Holland BB9090 bigballepresser. Hvorfor traktoren lige netop landede hos ham stemmer fint med, hvad vi skrev om 7010-serien i Flash Back-artiklen i sidste nummer. De er nemlig blevet en yderst eftertragtede både som samlertraktor og brugstraktor.

»Jeg havde længe ønsket mig en 7810 og holdt derfor øje med de, der kom til salg. Det er både en klassiker, men samtidig er den også ny nok til at være en god dagligdagstraktor«, synes den nye ejer fra førersædet, imens han på bakkerne bruger både det mekaniske gashåndtag og gearstangen med de fire koblingefri gear for at ramme det ønskede omdrejningstal og derved opnå et konstant antal stempelslag pr. balle.

»Ja, der er lidt mere arbejde i at køre såden en traktor i forhold til de nyere modeller«, erkender han, men det gør ham ikke noget.

Desuden...
ja resten kan du læse i det nye TraktorTech fra 17. december. Dermed udkommer TraktorTech lige op til julen.

Læsertraktor nu med dæk fra BridgestoneMaskiner Torsdag 22. november 2018 · 06:34

Vil du sikre dig et abonnement op til jul, så er det nu du skal slå til. Ring til LandbrugsMedierne på 33394700 eller tegn abonnement direkte på vores LandbrugsMediernes hjemmeside.

Det kan du også læse

McCormick har skiftet importør, og nu satser mærket ekstra på det danske marked. TraktorTech har testet et af flagskibene, der overrasker på komfort og transmissionen.

I Traktorprofilen møder du denne gang maskinhandler Henrik Thomsen, der fortæller om hans nye job som direktør for Traktor & Høstspecialisten.

Snyd heller ikke dig selv for et Flash Back til Deutz Fahrs månetraktor og midten af 1990’erne.

Og meget, meget mere..

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.