Positive vibrationer hos New Holland-forhandler - fik solgt syv-otte traktorer på nippet til overtagelse
Opsparet behov for maskininvesteringer og besparelser på sidste års modeller gav et slutsalg, der lå væsentlig over året før for forhandler, som netop har overtaget maskinforretning.

Mange landmænd har et opsparet behov for at udskifte deres maskiner.

Det har kunnet mærkes hos bl.a. New Holland forhandleren Skjern Maskinforretning.

”Vi har solgt 30 procent mere i december end året før. Der er sket meget i december måned. Vi fik solgt en syv-otte traktorer”, fortæller indehaver Kaj D. Pedersen til LandbrugsAvisen Maskiner.   

Dermed har landmændene endnu ikke reageret i deres investeringer over, at afregningspriserne på svinekød og mælk har været faldende og tendenserne i de kommende prognoser peger nedad.  

”Det er selvfølgelig noget, som spiller ind. Men der er nogle ting, som bare skal skiftes ud. Vi har en løbende dialog om, hvornår de kan gøre den bedste handel og få de sidste procenter med. Men der er ingen, der overkøber”, siger han.

Nye EU-regler for traktorer, der påbyder ekstra sikkerhedsudstyr på traktorer solgt i 2018 vurderes også at have haft en indvirkning på salget.  

Skjern Maskinforretning opkøber naboforretning sydpåMaskiner Onsdag 25. oktober 2017 · 17:52

”Det har gjort noget, at der har været nogle traktorer, der skulle sælges inden nytår, hvor der har været en fornuftig besparelse. Der er også flere, som har valgt at bruge muligheden for at lave serviceaftaler flere år frem i tiden. Der er kommet nogle muligheder fra New Holland, som der stille og roligt blevet taget godt imod. Der er flere, som siger, at det ikke kan gå selv at rende rundt efter de ting”, siger han.

Mange hilste på

Skjern Maskinforretning havde god lejlighed til at møde kunderne i fredags, da flere hundrede mennesker dukkede op til åbent hus i maskinforretningens nye afdeling i Sakskær.

Fra nytår har Sakskær Maskiner nemlig fået Skjern Maskinforretning som ny ejer. Afdelingen kører videre med samme mandskab som hidtil i Kaj D. Pedersens større virksomhed.  

”Vi var rigtig glade for opbakningen. Vi fik slået fast, at vi bliver hernede og alle montører bliver. Det er rigtig dejligt”, siger han og betoner, at hverdagen kommer til at ligne sig selv. Dog kan der engang imellem krydse en montør fra Sakskær til Skjern og omvendt, når det giver bedst mening.

”Der kan da selvfølgelig være mening i at sende en montør fra Skjern, som har et speciale herned og omvendt, så det kan da være, at de krydser forbi hinanden. Det skal de to værkfører koordinere”, forklarer han.

Sakskær-ejer bliver som daglig leder

Flemming Albæk fortsætter efter nytår som daglig leder og sælger i afdelingen i Sakskær. Den anden nuværende ejer, Claus Madsen, fortsætter samtidig som montør med speciale i traktorer og skal være med til at styrke og udvikle serviceniveauet i Sakskær i samarbejde med det eksisterende team i Skjern.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.