Regeringsudspil: Du kan stadig købe ny dieseltraktor efter 2030
Regeringen foreslår, at det skal være umuligt at indregistrere nye benzin- og dieselbiler fra 2030. Traktorer er ikke omfattet, lyder det fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Da Folketinget åbnede tirsdag i sidste uge, kom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med en noget opsigtsvækkende melding, da han i sin åbningstale erklærede, at det skal være slut med indregistrere nye diesel- og benzinbiler i Danmark i 2030.

Det er i hvert fald et af de tiltag, regeringen præsenterer i sit klimaudspil, der lander tirsdag.

Om det også skal være slut med dieseldrevne traktorer, blev der dog ikke sagt noget om fra Folketingets talerstol.

Landbrugsavisen.dk har dog sendt en forespørgsel til Miljø- og Fødevareministeriet, der afviser, at traktorer er omfattet af regeringens udspil.

"Regeringen forslår at omfatte dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler af miljøzoner. Traktorer og mobile ikke-vejgående maskiner er ikke omfattet, hverken ude på landet eller inde i miljøzonen", lyder det i et skriftligt svar.

En fremtid med eltraktorer er heller ikke lige om hjørnet, hvis man skal tro Morten Schmidt, der er direktør i maskinfabrikanten Agcos smart farming-afdeling.

På Landbrugsmedierne og Yaras konference Vækst'18 fortalte han, at nuværende batteriteknologi ikke egner sig.

Han forklarede, at en stor og stærk traktor, der skal kunne arbejde i marken i 12 timer, skal have 15 tons batterier med om bord, og de ville fylde fem kubikmeter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.