Semler-chef: Indtjeningsmål kan godt skubbe sig

Morgenposten byder bl.a. på det første interview med ny chef for Semlers landbrugsafdeling – og en tidsrejse til 1980’erne.

God mandag morgen,

Ja, maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen afleverer denne gang sin beretning op til juleferien med et blik tilbage til de gode gamle dage i 1980’erne – som vi jo også er mange, som for tiden har i ’Tidsrejsen’ med ungerne – og et blik fremad i den nære fremtid i selskab med Semler Agros nye topchef Lars Beck. I weekendens udgave af LandbrugsAvisen har han netop givet sit første store interview til landbrugspressen, hvor han bl.a. siger, at ”indtjeningsmål godt kan skubbe sig til fordel for værdiskabende investeringer”.

Det er der mere om lige om et øjeblik.

’Kloden drejer’ – og sprøjtning med ”datamater”

Først skal vi lige rundt om årets store TraktorTech-finale, som kommer rundt til vores trofaste abonnenter i de kommende dage før jul.

Det er her, vi har ”rejst tilbage til 1980’erne” og tiden med herlige maskinlanceringer. Noget er meget bekendt: Maskinerne vokser i størrelse – og der snakkes også om præcision.

Det var dengang verden for første gang så Case IH Magnum. Ford TW20 var en stor sej traktor – og John Deere skabte masser af debat mellem naboer – er det virkelig en fordel, at et førerhus er så rundt?

Det var også dengang, at Dronningborg søsatte noget af det mest avancerede verden havde set indenfor mejetærskere – jeg snakker naturligvis om den nye Jumbo-mejetærsker. Kan du huske hvilket år den første gang var med på Landsskuet?

Svaret får du nedest, men inden du scroller videre, kan du passende læse videre...

Det var ikke 1983, for i det år vandt Gry Johansen Melodi Grand Prix med ’Kloden Drejer’ og man talte en masse om at  sprøjte præcist med ”datamater” med det præcise antal liter sprøjtemidler pr. hektar.  

Er du TraktorTech abonnent, så er det bare at glæde sig til, at magasinet ankommer i de kommende dage. Vil du også gerne have fingrene i det store tema om firserne, så kan du tegne abonnement lige før jul. Men skynd dig at ringe til vores abonnementsfolk på 3339 4790 eller tegn abonnement via vores online butik på landbrugsmedierne.dk.

Flere Semler-kraftcentre

Og så til historien bag dagens overskrift.

Semler Agros nye topchef Lars Beck understreger, at Semler-koncernen arbejder uden udløbsdato på deres engagement i landbrugsmaskinerne – og er villige til at investere endnu mere i branchen.

”Man har investeret i Brønderslev for nylig, købt bygningen i Ringsted (fra Helms, klods op ad motorvejen red.), som står over for en større ombygning. Det er med sikkerhed ikke det sidste center, vi laver. Vi laver nogle kraftcentre for at samle kompetencerne, så vi bedre kan give kunderne værdi. Du bliver ikke ekspert, hvis du laver noget hver anden mandag”, lyder det bl.a. i interviewet, hvor han altså ikke udelukker at skubbe lidt til bundlinjefokus i en periode.

»Vi er selvfølgelig også købmænd, der vil tjene penge. Men indtjeningsmål kan godt skubbe sig, hvis vi finder investeringer, der kan løfte os til at blive mere værdiskabende, og som vi finder vigtigere end bundlinje her og nu«, siger han således.

Hele interviewet med 45-årige Lars Beck fra Haderslev og en fortid hos bl.a. Iveco og CNH Industrial finder du som sagt i ugens papirudgave af LandbrugsAvisen.  

Ugens bekendelse

Nu skal jeg jo nødigt gøre det denne nyhedsgennemgang til en skriftestol. Men i vores begejstring over Agritechnicas guldmedalje til Nexat ”systemtraktoren”, så har vi glemt et godt og dejligt dansk perspektiv i vores dækning de seneste uger.

Brdr. Kjeldahl på Samsø har nemlig gjort mig opmærksom på, at man allerede i starten af 2010’erne burde have indsendt et lignende bud til Agritechnica-medalje for den portaltraktor, som de fik lavet sammen med gode kræfter hos Asa-Lift og Århus Universitet. Det er uden tvivl mange af de samme tanker, som for længst har været sat i aktion på dansk jord.

Bedøm selv ud fra videoen her:

 

 

SDK på vej mod halv milliard

Med understregning af, at man er en privat familievirksomhed, der konkurrerer mod udlændinge(TBS' ejere), andelsejerede maskinforretninger(Danish Agro) og folk fra bilbranchen(Semler) gik SDK forleden ud med deres regnskab, der viste vækst i bundlinjen med et overskud før skat på den gode side af 15 mio. kr. Vi var nok også mange, der hæftede os ved, at SDK og Palle Kjærsgaard for første gang oplyste omsætningen, der var på den gode side af 400 mio. kr. og forventes at nå en halv mia. kr. for det kommende år.

Læs mere her:

En af landets største maskinhandlere offentliggør nu salgstal

Gratis dansker i berømt spil

Er du helt lost over referencen i overskriften, så skyldes det nok, at du ikke er blandt de millioner, som for nylig købte det nye Farming Simulator-spil. Men der er også gang i den på det felt.

22. november søsatte Giants Software en ny 2022-version, og efter en uge havde 1,5 mio. over hele kolden købt spillet. Op til weekenden gik spiludviklerne så ud og proklamerede, at der nu er 16 nye maskiner til spillet, som man gratis kan opdatere spillet med. Blandt de nye maskiner er der Danish Dynamite i form af Kongskilde.

 

Det sker fremover

 

 

Skal briterne også aflyse?

I sidste uge trak Agritechnica stikket på messen i februar. Årsagen er der næsten igen grund til at nævne. Orker vi snart at høre navnet covid-19...?  Men andre aflysninger kan desværre  være på vej. New Holland har netop trukket sig som en af de store udstillere på briternes svar på Agromek, Lamma i Birmingham i midten af januar, meddeler Irish Farm Journal.

Deutz barsler med ny traktor

For nogle dage siden lagde Deutz en lille teaser ud for en traktornyhed i de mindre hk-klasser. Mon ikke vi snart hører mere fra den kant af.

 

Tilbage er der blot at sige tak for et forrygende 2021, glædelig jul til jer alle – og på gensyn i det nye år.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

 

PS: Året var 1987.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.