Traktorvideo: - Alt virker til at være placeret perfekt

Vi testede Valtras Q-serie over flere uger i vores store traktortest. Det kom der meget godt ud af, som du kan se i videoen.

Den blev ikke den samlede vinder af TraktorTechs store internationale traktortest for traktorer omkring 300 hestekræfter i 2023. 

Men på pointscoren var den ikke langt fra toppen, og der var masser af ros undervejs til Valtra Q285, som du kan høre, når traktorekspert John Christensen kommenterer traktoren i en længere video fra traktortesten.

- I kabinen virker alt til at være placeret perfekt, siger han bl.a. og forklarer, at kørehåndtaget og resten af betjeningen i armlænet fungerer overskueligt og enkelt. Generelt siger han, at Valtra viser, at man kan bygge en meget moderne traktor, som er let at forstå på alle tænkelige måder lidt som en smartphone.

- Terminalen skiller sig ud ved at være ekstrem let at bruge. Hele menustrukturen, symboler og tekst er nærmest selvforklarende, lyder vurderingen.

Testvinder blev traktoren dog ikke, selvom der var 27 point fra Valtra-traktorens score på 761 point på en skala fra 0 til 1.000 point op til førstepladsen. Traktoren fik allerflest point på gps-delen og kaldes også perfekt på vejen, mens eksempelvis lydniveauet i kabinen under markarbejde trækker ned i vurderingen.

 

Du kan også høre meget mere om testen - og høre, hvem der vinder testen i vores Podcast Maskinitis

Lyt her:

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:

Spotify              Google Podcast (til android)              Apple Podcasts (til iPhone)

 

De syv traktorer i testen

 

Claas Axion 870 C-Matic

Den udvendige side af Claas Axion 800-serien har været på markedet i 12 år nu, og sidste gang traktoren fik en opdatering var i 2019 med en ny stage V motor og Isobus-kompabilitet i Cebis-terminalen.

Deutz-Fahr 8280 TTV

Deuz-Fahr: Det var i 2020 Deutz-Fahr præsenterede sin nye 8280 TTV for at lukke hullet mellem 7- og 9-serien. Traktoren har en ny SDF-udviklet transmission, nye detaljer og nogle ændringer i den 6,1 liters store motor for at få den til at yde den højere effekt.

Massey Ferguson 8S.285

Massey Ferguson er det mærke i testen, som har ændret mest på sin traktor. Hele konceptet blev introduceret i form af 8S-serien tilbage i 2021, og mens dens forgænger havde en af markedets mindste kabiner, har 8S nu markedets formentlig største af slagsen.

McCormick X8.631

X8-serien er stor, især når vi parkerer den ved siden af de andre traktorer. Den har store hjul, stor motorhjelm og stor kabine, men effektmæssigt passer den ind i gruppe, dog som den stærkeste i feltet.

New Holland T7.300

Den nye T7-serie ser måske ikke så meget anderledes ud i forhold til den allerede kendte T7, men den er en hel anden verden i kabinen. Interiøret er moderne og pænt - og så er den nærmest fri for støj.

Valtra Q285

Valtra introducerede sin nye Q-serie i 2022. Den kombinerer en Agco Power motor med en trinløs transmission fra fabrikken i Marktoberdorf. Kabinen i traktoren er traditionel Valtra-stil og velkendt fra de mindre T- og N-serier. Det samme gælder designet af traktoren.

John Deere 6R250

John Deere er let og overskuelig at hoppe op i og køre. Dens Full Auto-indstilling af transmissionen fungerer rigtig godt til stort set alle opgaver, så der er ikke brug for at justere ret meget under kørslen.

  

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.