Video: På papiret havde den 287 hestekræfter, men stor Deutz overrasker

Hardwaren er velfungerende i Deutz-Fahr 8280 TTV, lyder det fra vores traktortester.

I en test mod seks andre konkurrenter for traktorer omkring 280 til 300 hestekræfter overraskede Deutz-Fahr 8280 TTV positivt, da trækkraften blev målt.

På papiret producerer den 287 hestekræfter.

- Vores testtraktor viste sig at være endnu stærkere i vores målinger af effekten, forklarer TraktorTechs traktorekspert John Christensen, som dirigerede det danske bidrag til den internationale test, som TraktorTech udarbejdede sammen med norske Bedre Gardsdrift, finske Kone Viesti og hollandske Trekker Magazine.  

- Når det gælder kørslen, så er der mange positive ting at sige om Deutz Fahr 8-serien.Eksempel den ligefremme justering af motorens omdrejninger og en kontakt til at styre aggressiviteten i vendegearet. I marken mangler traktoren ikke mekanisk stabilitet. Den virker stærk, forklarer John Christensen endvidere i testvideoen.  

- Men nogen ting kan være bedre. Eksempelvis kan sædet ikke dreje så langt til højre og dybdehjulet til liften er ikke specielt præcist. Vi savner også lidt en stick-mode, hvor du kan ændre hastigheden via kørehåndtaget. Det er der ikke på Deutz’en medmindre, du aktiverer cruise-controllen, hvor du kan regulere farten op og ned, fortæller han.

Den kaldes også meget adræt og drejer skarpt på forageren, som du kan se i videoen.  

 

Du kan også høre meget mere om testen - og høre, hvem der vinder testen i vores Podcast Maskinitis

Lyt her:

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:

Spotify              Google Podcast (til android)              Apple Podcasts (til iPhone)

 

De syv traktorer i testen

 

Claas Axion 870 C-Matic

Den udvendige side af Claas Axion 800-serien har været på markedet i 12 år nu, og sidste gang traktoren fik en opdatering var i 2019 med en ny stage V motor og Isobus-kompabilitet i Cebis-terminalen.

Deutz-Fahr 8280 TTV

Deuz-Fahr: Det var i 2020 Deutz-Fahr præsenterede sin nye 8280 TTV for at lukke hullet mellem 7- og 9-serien. Traktoren har en ny SDF-udviklet transmission, nye detaljer og nogle ændringer i den 6,1 liters store motor for at få den til at yde den højere effekt.

Massey Ferguson 8S.285

Massey Ferguson er det mærke i testen, som har ændret mest på sin traktor. Hele konceptet blev introduceret i form af 8S-serien tilbage i 2021, og mens dens forgænger havde en af markedets mindste kabiner, har 8S nu markedets formentlig største af slagsen.

McCormick X8.631

X8-serien er stor, især når vi parkerer den ved siden af de andre traktorer. Den har store hjul, stor motorhjelm og stor kabine, men effektmæssigt passer den ind i gruppe, dog som den stærkeste i feltet.

New Holland T7.300

Den nye T7-serie ser måske ikke så meget anderledes ud i forhold til den allerede kendte T7, men den er en hel anden verden i kabinen. Interiøret er moderne og pænt - og så er den nærmest fri for støj.

Valtra Q285

Valtra introducerede sin nye Q-serie i 2022. Den kombinerer en Agco Power motor med en trinløs transmission fra fabrikken i Marktoberdorf. Kabinen i traktoren er traditionel Valtra-stil og velkendt fra de mindre T- og N-serier. Det samme gælder designet af traktoren.

John Deere 6R250

John Deere er let og overskuelig at hoppe op i og køre. Dens Full Auto-indstilling af transmissionen fungerer rigtig godt til stort set alle opgaver, så der er ikke brug for at justere ret meget under kørslen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.