Ugens Maskine: Alsidig snittevogn fra Fendt
På Græsland ’18 har Fendt Danmarkspremiere på snittevognen Fendt Tigo.

Som man ofte ser det i branchen, har også Fendt skudt genvej til et full-line program, blandt andet da Agco købte Lely. Og på Græsland ’18, der foregår ved Frederiks i Midtjylland 6. juni, har Fendt Danmarkspremiere på snittevognen Fendt Tigo, der netop har en fortid hos Lely, men opdateret hos Fendt.

»Fendt Tigo er en Danmarkspremiere, og vi kommer med den store model med ny hjulstyring og Isobus system med en masse smarte funktioner. Den vi har med på Græsland er en Tigo XR100, som bliver trukket af en Fendt 936«, siger Kasper Glibstrup fra Fendt Denmark om snittevognen, der også er et multitalent, da den også kan anvendes som frakørselsvogn uden ændringer.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om snittevognen Fendt Tigo.

1. Op til 54 kubikmeter

Tigo findes i to udgaver, PR og XR i varierende størrelser. Læssekapaciteten er på 31 til 54 kubikmeter alt efter model. Den kan gøre nytte som både snittevogn og frakørselsvogn uden ændringer.

 

2. Fin snittekvalitet

Indføringens pressetryk kan justeres på terminalen. Rotoren i Fendt Tigo er konstrueret til stor ydelse, og med en snitteåbning på kun 3,5 mm, hvilket er markedets laveste, og rotorens 25 mm brede fingre er den indrettet til fin snittekvalitet. De syv rækker fingre, der er arrangeret i spiralform, giver et præcist snit.

 

3. Nem tømning

Frontklappen har en dobbelt funktion som læsse- og forkomprimeringsplade med integreret automatisk læsning og tømning. Variofill gør tømningen til en nem proces, der starter med tryk på en knap. Bagklappen åbnes, hvorpå skrabebunden og frontklappen starter samtidigt. Understøttet af den hældende bevægelse skubber multifunktionsfronten skånsomt foderet og reducerer belastningen på skrabebundens kæder. På grund af hældningen i slutpositionen presser frontklappen aktivt den sidste foderkile mod skrabebunden og sørger for, at vognen tømmes helt.

 

4. Isobus

Der er kort afstand mellem pickup og snitterotor med omdrejninger afstemt til optimal foderkvalitet. Den har parallel Isobus-betjening med kørehåndtag, Varioterminal.

 

5. Stabilitet

Med Fendt Stability Control, FSC, holdes vognens hældning altid på samme niveau på skråninger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.