Ugens Maskine: Traktoren der fik sin egen sang
IH 844 var en af datidens mest populære traktorer. Den blev produceret i en lang årrække og er kendt for at være ekstremt slidstærk.

"85 heste 40 tønder land og 4 furet 14 tommer plov", synger bandet Knoldesparkerne om den velkendte IH 844 traktor i en sang tilegegnet den berømte IH 844 traktor, der blev produceret op gennem 80'erne.

"Det er stadig en populær traktor i dag. Folk stoler på sådan en maskine, selvom den efterhånden er gammel, fordi den har opbygget så godt et ry igennem mange år", fortæller marketing manager Nordic & Baltic, CNH Industrial Danmark A/S, Morten Nørtoft Jørgensen, der importerer maskiner fra Case IH til Danmark.

fem features


1. Afhængig af hvilken årgang IH 844 traktor man finder, er der forskel på førerhuset. Hvis man er heldig at finde en af de tidligt producerede modeller, så kan man nyde indersiden af et hjemligt produceret førerhus, når man starter den 85 hestekræfters motor op.

Det danske førerhus er især en lækker detalje på traktoren for de historieinteresserede. Sekurahuset, der er produceret i Randers prydede IH 844 traktoren igennem den første del af produktionsperioden, hvorefter IH begyndte at producere deres eget førerhus. Et skift der efter sigende løb op i enorme omkostninger for maskinproducenten.

2. Det indvendige maskineri nyder også stor anderkendelse hos danske maskinforhandlere. Traktoren er oprindeligt samlet i Tyskland, og kvaliteten af håndværket skinner igennem, når Morten Nørtoft Jørgensen fortæller om IH 844.

"Motoren er ekstremt sejttrukken. Den er driftssikker og pålidelig, og det giver folk tryghed ved at bruge den. Du skal ikke hele tiden være bange for, at den kører fast", fortæller han og uddyber, at der generelt er stor styrke at hente i traktoren.

3. Tredje feature som skal fremhæves på traktoren er liften.

"Liften bagpå kan virkelig trække nogle kilogram. Den er imponerende stærk i forhold til tiden. Sammen med liftens styrke, så er traktoren meget lang, og det var en af de første traktorer, man kunne montere vendeplov på", forklarer Morten Nørtoft Jørgensen.

Han tilføjer, at der kan påmonteres vægtklodser på traktorens front, når man kører med tung plov for at sikre tyngdepunktet.

4. Traktoren er også udstyret med fire gears ratgear, hvilket er specielt for sin tid.

5. Sidste feature der skal nævnes er adgangen til reservedele til den. 

"Fordi traktoren var så populær, da den blev produceret, findes der stadig rigitg mange originale reservedele til den. Jeg tror, at næsten alle maskinhandlere i Danmark har stumper liggende på reservedelslageret. Så det er også en taknemmelig maskine at restaurere på", fortæller salgskonsulent fra Sørensen og Lynggard Aksel Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.