Ugens profil: Mød den danske »Mr. Claydon«

Sælger Steen Olesen fra Dansk Maskincenter er for mange tæt forbundet med de britiske Claydon såmaskiner, som har fået godt tag i det danske marked.

Hvis man under en markdemo støder på en af de gule såmaskiner fra britiske Claydon, så er der en ret stor sandsynlighed for, at sælger Steen Olesen fra Dansk Maskincenters afdeling i Rimmerhus er lige i nærheden og klar til på venlig og begejstret vis at fortælle om maskinens muligheder og kvaliteter.

Eller som nu i går, da journalisten ringede til Olesen fra morgenstunden for at få lidt input til denne artikel:

»Kan du ikke lige ringe om tre kvarter, så passer det lidt bedre«, sagde han.

Steen Olesen sad nemlig i bilen på vej ud til den ene af denne uges tre efterårsdemo’er med fokus på jordbearbejdning og såning arrangeret af Dansk Maskincenter. Den første foregik i mandags i Sdr. Felding, den anden i går ved Horsens. Og sidste chance er i dag, torsdag fra kl. 10 til 16 på Gamst Maskinstation, Grønnevej 2 i Vejen. Under demoerne har Dansk Maskincenter vist redskaber og såmaskiner fra Lemken, Multiva og Kverneland - og naturligvis Claydon.

Og selvfølgelig har den danske »Mr. Claydon«, Steen Olesen været på plads. For snakker man strip till er Claydon svær at komme uden om. Mærket er ved at blive mere og mere etableret i Danmark. Brugerne har fået øje på, at de får en maskine, som forstyrrer jorden mindst muligt, og som glimrer ved en billig etablering af afgrøden.

40 solgt i Danmark

»Jeg vil umiddelbart tro, at der lige nu kører op mod 40 Claydon-såmaskiner i Danmark. De 30 af dem er solgt af os,« siger Steen Olesen.

De øvrige Claydon-maskiner, der kører i Danmark, er importeret helt privat af landmænd, der bare ville have sådan én.

Og når Claydon overhovedet fik en dansk importør, er det i høj grad Steen Olesens fortjeneste:

»På et tidspunkt var jeg ude på et kundebesøg hos en landmand, som sagde til mig, at han gerne ville have en tandsåmaskine fra Claydon. Jeg havde aldrig hørt om den før, men gik hjem og fandt noget på Youtube. Nogle måneder efter på Borgeby kom jeg til at snakke med de britiske Claydon-folk. som inviterede mig til England. Jeg tog derover, købte en maskine med hjem, og importen kom i stand«, fortæller Steen Olesen.

Det var i 2014, at Rimmerhus Maskinforretning fik importen. Forretningen er en del af Dansk Maskincenter, som også har afdelinger i Jelling, Odder og Toftlund. Og alle kunder til Claydon henvises til Steen Olesen i Rimmerhus.

Brænder for landbrug

Steen Olesen, der bor i Tarm, er oprindeligt uddannet elektriker, men det er landbrug, der har fyldt mest. For syv år siden blev han ansat som sælger hos Tobico i Skjern, og et år senere kom han til Rimmerhus. Og hvad han laver i fritiden?

»Ja, når jeg kan slippe afsted med det, så hjælper jeg til på en gård, og i høsten kører jeg mejetærsker. Jeg har arbejdet på landet, siden jeg var 16 og altid haft interessen for landbrug,« siger Steen Olesen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.