Ungdomsformand: Det har været lidt hektisk at arrangere traktortræk under corona

Fredag inviterer Lemvigegnens Landboungdom til traktortræk, og selvom det har krævet lidt ekstra at arrangere på grund af corona, er der allerede 65 tilmeldte trækkere og over 400 tilskuere.

Det har været en speciel opgave at planlægge fredagens traktortræk for Lemvigegnens Landboungdom.

I 2019, inden nogen havde hørt om corona, havde de på den gode side af 1500 tilskuere til træk på Rom Flyveplads, men i 2020 måtte de se til, mens førnævnte virus aflyste mange træk landet over. 

Nu er arrangementet tilbage, men det har ikke været en nem opgave, fortæller formanden for ungdomsforeningen Anders Kusk Dalsgaard.

Normalt afholdes traktortrækket på en åben plads, hvor tilskuerne frit kan gå rundt. På grund af corona-restriktionerne er det dog lavet om i år.

"Vi har måtte være meget omstillingsparate hele vejen rundt for at leve op til de regler, der er. Det har været lidt hektisk og lidt spændende at skulle planlægge, og vi får helt sikkert flere udgifter i forhold til hegn og ekstra toiletter. Vi har heller aldrig før prøvet at skulle køre med forhåndstilmelding af tilskuere", siger Anders Kusk Dalsgaard, der har været formand i Lemvig i tre år.

På grund af corona skal tilskuerne nemlig stå i tre opdelte sektioner med hver deres indgang, salgsbod og toiletter, og det har krævet flere frivillige hænder.

Håber på 1300 tilskuere

Normalvis har Lemvigegnens Landboungdom kunne trække op mod 1500 tilskuere til, men i år er det antal skåret ned til maks 1300 tilskuere, da der på grund af corona-restrktionerne ikke er plads til flere. 

Også antallet af trækkere er der sat et maks på  - et maks som Anders Kusk Dalsgaard både håber og regner med, at de rammer.

"Der er allerede 65 tilmeldte trækkere, og vores maksimale antal er 70, for at vi kan nå det på én aften", siger Anders Kusk Dalsgaard og fortsætter:

"Og lige nu er der 400 tilmeldte tilskuere. Som vejret ser ud lige nu, håber vi på at få fyldt op, men vi håber også kun på lige at nå grænsen på de 1300 personer, for vi vil jo helst ikke afvise nogen".

Skal ikke selv trække i år

Normalvis er der altid en fra Lemvigegnens Landboungdoms bestyrelse, der er skal trække, men det har de måtte droppe i år.

"I år er der simpelthen nok at se til, så det har vi måtte lade være med for at være sikker på, at det hele spiller", siger Anders Kusk Dalsgaard.

Formanden kan dog mærke, at den gode tilslutning allerede tyder på, at folk har savnet at komme ud til træk.

"Der var rimelig stor tilslutning ret tidligt, så det tyder på, at der er mange der glæder sig til at komme ud igen. Mange har måske gået i et helt år og bygget og finpudset på deres maskiner, men har ikke rigtig fået dem prøver af endnu", siger han og tilføjer:

"Der har været flere andre træk allerede, og der er flere planlagt, så der er lige så stille ved at komme gang i det nu, og det er godt for at vi kan få kvalificeret nogen til at gå videre til DM".

Faktaboks

Lemvigegnens Landboungdom afholder traktortræk fredag d. 18. juni.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.