Väderstad spænder flere rækker på sin Tempo såmaskine
Tempo L vokser til 24 rækker og får samtidig hydraulisk justering af skærtrykket. Maskinen har premiere på de svenske Borgeby Fältdagar.

Borgeby Fältdagar, Sverige.

Den blev lanceret for pressen for få uger siden, og nu har den så officiel premiere for offentligheden.

Der er tale om Väderstad Tempo L i en udgave på hele 24 rækker og som i disse dage vises på Borgeby Fältdagar. Såmaskinen har justerbar rækkeafstand fra 45 til godt 50 cenetimeter og er altså først og fremmest en roesåmaskine, der også kan have interesse for rapsavlere, som vil så på bred rækkeafstand.

»Den nye Tempo L er identisk i konstruktion med de nuværende udgaver med op til 16 rækker med 50 centimeters rækkeafstand. Det betyder en gødningsvogn med 5.000 liter tank, sektionsafblænding af frø på hver række og styring af såmaskinen via en iPad i kabinen«, fortæller Peter Nielsen, sælger hos Väderstad Danmark.

Gødningen bliver også lukket af i sektioner, otte af slagsen, hvilket betyder tre rækker ad gangen.

»Samtidig med lanceringen af maskinen får vi også mulighed for at levere hydraulisk justering af skærtrykket på vores Tempo-maskiner. Faktisk vil det blive standard på de store modeller, mens det bliver et tilvalgt på de mindre, forklarer Peter Nielsen, der tilføjer, at maskinen på udstillingen i øvrigt har kørt test i foråret på dansk jord.

På en 12-rækket Tempo vil merprisen for hydraulisk styring af skærtrykket være 31.000 kroner, oplyser Peter Nielsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.