Video: Fund var klodset op i 30 år – og lige til at køre ud i roerne
Selvom Martin Danielsen er 34 år, så har han fyldt flere lader med gamle maskiner. Et af de bedste fund var en Rationel-roeptager, der var klodset op i 30 år.

»Det var godt nok et fund. Dækkene var intakte, kæderne til elevatoren var ikke rustet sammen«, forklarer Martin Danielsen fra Randers-området om den Rationel roeoptager, som er et af de bedste fund i samlingen.

Martin har en særlig kærlighed til redskaber, der kan køre i roemarkerne, og har derfor i år sået en hektar med roer.

Roeoptageren blev hentet på Fyn, hvor der både har været mange marker med sukkerroer og roer til foder.

»Egentlig var jeg på udkig efter en gammel Holbæk-roeoptager, men der skulle jeg helt til Nykøbing Sjælland for at få fat i sådan en”, forklarer han og oplyser, at roeoptageren kostede den noble sum af 1.200 kr.

Helt så dyrt var det ikke sidste gang han gik på indkøb efter en radrenser. 300 kr. lød regningen, mens der heller ikke gik mange hundrede kroner, da han købte sin roe-såmaskine, denne gang en Holbæk-maskine, fra afdøde Carsten Balles velvoksne veteransamling.

Martins egen samling fylder efterhånden tre lader. Og hvorfor egentlig fylde dem op med gamle maskiner, der kommer ud og køre enkelte dage som i weekenden, hvor Martin afholdte åbent hus i roemarken for godt 100 gæster.

»Min mor siger, at jeg er født 50 år for sent. Jeg kan godt li’, at man skal makke lidt med maskinerne. Det er meget mere spændende end de nye maskiner«, siger han.

Fascinationen fra roerne kommer fra barndommens arbejde med at producere foder til køerne.

»Jeg kan godt li’ køer. Og da jeg ikke var så gammel, tog vi roer op til køerne. Nu er det næsten forsvundet i vores område«, konstaterer han.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.