Video: Kubota snart klar med selvkørende traktorer

Den japanske traktorproducent forventer næste år at have selvkørende traktorer på markedet.

En traktor uden mand i kabinen. Efter Kubotas plan skal det snart være et almindeligt syn i Japan, og næste år forventer industrikoncernen at have traktorerne på markedet. Traktorerne vil blive solgt til godt en halv mio. kr., hvilket er cirka 50 procent mere end normalprisen i den traktorklasse.

Det skriver Japan Times.

Den japanske maskinproducent er herhjemme mest kendte for deres mindre traktorer, men Kubota har store planer om vækst inden for landbrugsområdet. De har eksempelvis købt redskabsproducenten Kverneland.

Kubota satser på at have deres helt egen teknologi på området, og det er hjemmemarkedet, de udvikler maskiner til i første omgang. Derfor er det rismarker, maskinerne er velegnede til.

Der er tre selvkørende maskiner under udvikling.

Traktoren, model M7-GF, har 60 hestekræfter og kan udføre automatisk harvning.

Såmaskinen kan så i otte rækker.

Mejetærskeren har 100 hestekræfter og kan automatisk returnere, når tanken er fyldt.

Demotraktorerne er allerede kommet ud på markedet, men som demomaskiner. Planen er, at den egentlige produktion starter rigtigt op i virksomhedens næste finansår, der starter i april 2018. Om det er 2018 eller starten af 2019 står altså ikke helt klart.

Traktorerne skal stadig overvåges, mens de udfører deres opgaver. Kubota forventer - ifølge Japan Times - at én landmand vil håndtere to traktorer: Selv sidde i den ene og overvåge den anden. Det vil reducere behovet for arbejdskraft med 30 procent, forventer virksomheden.

Baggrunden for Kubotas satsning er, at Japans befolkning bliver ældre og ældre. Der er dermed øget behov for aflastning af den pressede arbejdsstyrke.

Yanmar og Iseki - som også er kendte for små traktorer - satser også på selvkørende traktorer. Yanmar har meldt, at de har en forventning om, at selvkørende traktorer vinder stor udbredelse, efter Japan fra næste år har lanceret deres egen version af GPS-systemet.

Japans regering har planer om at have et system klar, som tillader, at landmænd kan fjernstyre deres traktorer.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.