Volvo-feber: Dansker sætter prisrekord for gammel svensk traktor

Købte en traktor fra 1963 for godt 140.000 kroner.

Via Hadsten Maskiner har danske Vagn Rasmussen hentet sig endnu et ”loppefund” hjem fra Sverige i form af en Volvo BM Bison 470 fra 1963. Interessen fra den danske samler var så stor, at han med sit bud på 216.000 svenske kroner – svarende til cirka 140.000 kroner – betalte en ny prisrekord for modellen.

- Det er en meget flot traktor! Vi var flere om at byde, og det betalte jeg godt for. Når det gælder veterantraktorer, så er de fineste af dem at finde i Sverige, lyder det bl.a. fra den glade traktorkøber ifølge en pressemeddelelse fra Klaravik, som havde traktoren på auktion.

Handlen var ikke helt tilfældig. Det er nemlig ikke første gang, at Vagn Rasmussen kigger til Sverige efter traktorer. Samlingen består af mere end ti traktorer, hvoraf de fleste er handlet hjem fra Sverige gennem Ole Eberhardt og Hadsten Maskiner, da det kræver et CVR-nummer at handle de eftertragtede veterantraktorer hjem.

Datidens stortraktor

Tilbage i starten af 1960’erne var BM Volvo Bison 470 og 473 blandt Volvos største traktorer. Officielt hed fabrikken i Eskildtuna i Sverige A-B Bolinder Munktell, og var som at regne som et datterselskab i hele Volvo-koncernen.

Volvo havde dengang etableret sit eget importselskab i Danmark, Volvo Traktor A/S med adresse på Vester Farimagsgade i København.

Volvo-traktorerne skiftede i øvrigt navn til Volvo BM i 1972. BM Bison 470 blev produceret frem til 1966 efter introduktionen tilbage i 1959.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.