Sponsoreret af Gjensidige

Stress kostede landmand mere end 100.000 kr.

Som selvstændig landmand er du hjernen i din virksomhed, og ansvaret hviler på dig. Derfor udgør en langvarig sygdom en stor risiko. Hør mælkeproducenten Klaus fortælle om dengang han fik stress, som kostede ham mere end 100.000 kr.

Da majshøsten var på sit højeste i 2017, gjorde Klaus noget som han aldrig nogensinde havde gjort før. Han sad i sofaen foran fjernsynet og så Viktor Axelsen spille VM i badminton.

”Selverkendelsen er det sværeste. At tage ordene i munden: Jeg har stress”, fortæller Klaus.

Inden havde Klaus gået i lang tid med tydelige symptomer på stress uden rigtig at tale med nogen om det. Han arbejdede, selvom han egentlig var klar over, at der var noget galt. Han var ikke gået til lægen med det, han havde ikke talt med sin familie om det, og han ville endnu ikke selv erkende, at han havde stress.

Det skulle ende med at koste ham rigtig mange penge.

I podcasten Det sker ikke kun for naboen kan du høre mælkeproducenten Klaus fortælle om dengang han fik stress.

Lyt til podcasten ved at afspille direkte her:

Du kan også høre podcasten direkte i din podcast app på din iPhone eller iPad. Klik her: Lyt til landbruget - LandbrugsMedierne

Over 40% af de landmænd som LandbrugsMedierne har spurgt i en undersøgelse i oktober 2018 svarer, at de arbejder mere end 60 timer om ugen. Man behøver ikke nødvendigvis få stress fordi man arbejder mange timer, men arbejder man dag ud og dag ind 60 timer om ugen, kan det have store helbredsmæssige konsekvenser.

Stress er ikke en sygdom, det er en konstant belastningstilstand – en form for ubalance der er til stede døgnets 24 timer.

DET SkER IKKE KUN FOR NABOEN

Et liv på landet kræver et godt helbred og en god forsikring. Der er mange ting, du selv kan gøre for at nedsætte risikoen for sygdom og stress. Sørg for at du har dine forsikringer i orden, så du ikke lider et unødigt økonomisk tab, hvis uheldet skulle være ude. Men også forebyggelse, motion og sund kost kan hjælpe dig med at få et sundt og sikkert landbrugs liv.


Har du tjek på sundheden? Test din viden om sundhed i Gjensidige & Mølholm Forsikrings sundhedsquiz, og vær med i lodtrækningen om et dejligt wellnessophold til en værdi af 5.500 kroner og andre lækre præmier for krop og sjæl. Prøv quizzen her. 

Emneord

Gjensidige , sponsoreret , det sker ikke kun for naboen

Forsiden lige nu