Sponsoreret af Gjensidige

Ulykke på kvæggård: ”Jeg måtte ringe 112”

Alt ånder fred og idyl på kvæggården hos Lene og Claus. Men en dag går det galt ude i stalden, og der må ringes 112.

Som landmand lever man arbejdslivet farligt. Risikoen for at komme til skade er stor, i sær hvis man arbejder i en kvæg- eller svinestald. Her bliver landmanden hver dag udsat for situationer, hvor det nemt kan gå grueligt galt.

Det har Lene og Claus oplevet på egen hånd. Dagen startede ligesom så mange andre. Claus gik og arbejdede i stalden, mens Lene gik indenfor og passede deres yngste datter Maja. Én af køerne havde netop kælvet, og Claus var i gang med at give den lille nyfødte kalv råmælk. Men der skal ikke meget mokken til i stalden, før det ender galt.

I videoen kan du høre Lene fortælle, hvordan en helt almindelig dag pludselig ændrede deres liv.

Det sker ikke kun for naboen

Mens 85 procent af alle danskere besøger en læge mindst én gang om året, er det kun 60 procent af de danske fuldtidslandmænd, der bliver tilset af en læge i løbet af et år. (Se evt. mere i denne artikel)

Men et liv på landet kræver et godt helbred og en god forsikring. Der er mange ting, du selv kan gøre for at nedsætte risikoen for sygdom og ulykker. Sørg for at du har dine forsikringer i orden, så du ikke lider et unødigt økonomisk tab, hvis uheldet skulle være ude. Men også forebyggelse, motion og sund kost kan hjælpe dig med at få et sundt og sikkert landbrugs liv.


Har du tjek på sundheden? Test din viden om sundhed i Gjensidige & Mølholm Forsikrings sundhedsquiz, og vær med i lodtrækningen om et dejligt wellnessophold til en værdi af 5.500 kroner og andre lækre præmier for krop og sjæl. Prøv quizzen her

Emneord

Gjensidige , sponsoreret , det sker ikke kun for naboen

Forsiden lige nu