Betalt indhold af Gjensidige

Unge landmænd: Sådan bliver du selvstændig

At etablere sig som landmand er en stor beslutning. Se Kristian Thomsen fortælle om hans rejse – en vej fuld af overvejelser, op- og nedture. Få også gode råd fra en af kandidaterne til Årets Unge Landmand 2018.

På Delegeretmødet den 7. november kårer LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige Årets Unge Landmand. Den første kandidat, Morten Ulbæk, som producerer Kirsebærgrise fortæller, at han valgte landmandsvejen, fordi det gør ham glad selv at styre, hvordan han arbejder.

Tilfredsstillelsen ved at være den, der bestemmer, er ofte det som de unge, selvstændige landmænd har tilfælles. At være den, der tager beslutningerne, om hvad der skal ske i morgen og på længere sigt, er en af de store grunde til, at unge vælger at blive selvstændige landmænd.

Mælkeproducent Kristian Thomsen fortæller i videoen herunder om hans vej ind i erhvervet, som bød på skuffelser, men også vigtige overvejelser omkring hvilken fremtid han ønskede i landbruget. Skulle det være som selvstændig, hvor hele byrden lå på hans skuldre?

3 GODE RÅD FRA MORTEN ULBÆK

Morten Ulbæk, der er den første kandidat til Årets Unge Landmand, giver sine tre bedste råd til at få succes som selvstændig landmand: 

- Elsk det du laver: Du skal kunne stå inde for alt, du foretager dig, og se en mening med det. Livet er for kort til at have et arbejde, man ikke elsker.

- Sats småt: Hvis du kan komme afsted med det, så lad være med at skabe en kæmpe gæld fra starten af din karriere. Det lægger mindre pres på dig og giver plads til at arbejde mere frit.

- Tag dig tid til andet: Husk at nyde andre ting end gården, selv om den trækker rigtig mange timer. Det giver kræfter til at yde endnu bedre, når arbejdet kalder.

Læs om den 23-årige Morten Ulbæks nicheprodukt, kirsebærgrise.

FÅ START-UP GUIDEN "KOM GODT I GANG SOM LANDMAND" 

Overvejer du også at blive selvstændig landmand eller er du midt i processen? Hent vores start-up guide ”Kom god i gang som landmand” her og få inspiration til alle de mange små og store valg, du skal træffe, før du kan kalde dig selvstændig landmand.

I start-up guiden får du gode råd ​​om hvordan du får styr på din drøm og lægger en plan, alt fra skat og ejerform til miljøtilladelser, forsikringer og vigtigheden af at få ægtefællen med på drømmen og meget mere.

Start-up guiden udgives af LandbrugsMedierne i samarbejde med Gjensidige og LMO.

Årets Unge Landmand kåres af LandbrugsAvisen i samarbejde med L&F, LandboUngdom og Gjensidige Forsikring til Delegeretmøde 8. november.

Emneord

sponsoreret , Gjensidige , ny landmand , start-up

Forsiden lige nu