Gødning fra Kina sælges til danske landmænd

BMG importerer gødning fra Kina.

Handelsfirmaet BMG i Randers fortæller i en pressemeddelelse, at de fundet en seriøs producent af NS21+23 (svovlsur ammoniak) i Kina, hvor pris og kvalitet udfordrer de eksisterende spillere på det europæiske marked.

"Gødning fra Kina er forholdsvis nyt i Europa. Det er vigtigt og nødvendigt for danske landmænd at der kommer gødninger til Europa, der kan udfordre de etablerede gødningsproducenter. Vi synes det er spændende at medvirke til at danske landmænd får et større udvalg af gødning samt  adgang til et mere konkurrencepræget marked," udtaler indehaver af BMG Søren Blach.

Landbrugsavisen.dk har spurgt ind til prisen. BMG vurderer, at den er 10 pct. billigere end gødningsblandinger af tilsvarende kvalitet. De kan dog ikke offentliggøre en pris, eftersom mængde og lokation spiller ind. Det vil derfor ikke være dækkende eller fyldestgørende at angive priser, siger firmaet.

Landbrugsskole får ny forstander 4. december · 11:31

BMG siger, at kvaliteten er i orden. De sikrer, at varedeklarationen er overholdt. Gødningen kontrolleres ved anløb til dansk havn af uvildige kontrollører og analyseres efterfølgende på et anerkendt laboratorium.

"Der findes mange kvaliteter af svovlsur ammoniak på markedet. Vi har været omhyggelige med at finde en vare, der opfylder de kvalitetskrav danske landmænd har til gødninger der skal spredes på store spreddebredder," fortæller Søren Blach.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu