Landboformand: Eva Kjers tætte bånd til BL har ødelagt meget

Morten Laursen er ikke i tvivl om at miljø- og fødevareministerens tætte bånd til Bæredygtigt Landbrug fik indflydelse på forløbet op til vedtagelsen af landbrugspakken.

Ordene er skarpe, når formanden for Østjydsk Familielandbrug Morten Laursen skal kommentere forløbet af debatten op til vedtagelsen af landbrugspakken.

”Jeg er selvfølgelig glad for, at landbrugspakken blev gennemført. Men jeg er overbevist om, at Eva Kjer Hansens tætte bånd til Bæredygtigt Landbrug her gjorde sig gældende,” udtaler Morten Laursen forud for Østjydsk Familielandbrugs generalforsamling tirsdag 15. marts.

”Hendes udtryk ’de forhadte vandløb’ og direkte afskrivninger af et oplæg fra Bæredygtigt Landbrug, til et hyrdebrev til kommunerne om grødeskæring af vandløbene, ødelagde meget.”

Storbritannien vil have dansk standard for antibiotikaforbrug 5. december · 15:05

”Det gav anledning til en voldsom kampagne fra Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forenings side blandt andet på Facebook, hvor der blev vist videoer af søde og yndige vandløb, som der overhovedet ikke var tale om indgreb imod.”

Han peger videre på, at miljø og landbrug har brug for samarbejde og en sober debat.

”Der er plantet rigtig mange læhegn, småskove og vildtremiser. Der er etableret insektvolde og vildtstriber. Vi som landmænd kunne sikkert også gøre mere, hvis vi blev lidt mere påskyndet og konfrontationen ikke var så skarp.”

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert