Merrild: Vi vil huske Eva Kjer for opgøret med 25 års miljøregulering

Martin Merrild ærgrer sig over, at Eva Kjer Hansen stopper som minister.

"Dyb frustration."

Det er følelsen blandt mange landmænd lige nu, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, til Landbrugsavisen.dk, efter Eva Kjer Hansen (V) har trukket sig som miljø- og fødevareminister. Hun var stillet i udsigt, at Konservative ville stemme for rød bloks mistillidsvotum fredag.

"Det er meget ærgerligt. Det er en minister, der har kæmpet  sig ind i embedet med et fantastisk stort engagment og en god indsigt," siger Martin Merrild.

"Hun har arbejdet ikke bare for at få ændret de snærende regler, vi er underlagt, hun har også aktivt promoveret vores produkter og været særdeles aktiv på ture ude i landet," siger Martin Merrild.

Blandt landmændene vil hun især blive husket for én ting, siger Martin Merrild.

Permanent ret til at genopdyrke skal hjælpe landmænd og naturØkonomi 5. december · 13:15

"Hun bliver husket for, at hun var den minister, der turde tage opgøret med 25 års miljøregulering. Hun var den minister, der satte sig i spidsen for den praktiske udførelse."

Eva Kjer Hansen har stået i spidsen for forhandlingerne om landbrugspakken, der betyder, at landbruget fremover skal reguleres efter lokale forhold i stedet for modelberegninger, der ikke tager hensyn til planternes reelle behov og jordernes robusthed. Det er en reguleringsmodel, som både miljøforskere og landbrug har efterspurgt.

Nu håber Martin Merrild, at der kommer ro omkring regeringens arbejde, så arbejdet med at gøre det nemmere at være landmand kan fortsætte.

"Vi håber selvfølgelig, at denne regeringskrise nu falder til ro, og vi kan komme videre. Der er masser af opgaver, der trænger sig på," siger Martin Merrild.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert