Agrometer: Landmænd lurer på de helt store vandingsanlæg

Trenden går mod større vandingsmaskiner, ligesom der også er interesse for Pivot- og linje-vandingsmaskiner.

Tørken har øget salget af vandingsudstyr hos Agrometer med mellem 30-50 pct. i 2018. Allerede nu tegner salget for 2019 også lovende.

»Forsalget er 30-40 pct. over normalen. Vi har haft travlt op til Agromek, og vi håber, at vi også kan få lukket nogle handler på Agromek«, siger Hans Henrik Nielsen, direktør hos Agrometer A/S.

Han tilføjer, at alt, hvad der kunne vande, blev støvet af og sendt i marken i den rekordtørre sommer. Udstyret klarede opgaven. Men en del landmænd har måttet sande, at det har krævet ny-investeringer, hvis anlæggene skal køre optimalt.

»Vi sælger maskiner i alle størrelser. Der er dog tendens til, at maskinerne går fra 110 til 125 mm slanger. Efterhånden er det ikke usædvanligt, at vi sælger maskiner med 800 meter lange slanger«, siger Hans Henrik Nielsen.

Han tilføjer, at der til den kommende sæson er flere landmænd, der har forespurgt Pivot og linje-vandingsanlæg, som Agrometer sælger for Bauer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.