Fodringsdag med fokus på klima og økonomi

Tirsdag den 7. september slår Seges, KU og AU dørene op til Fodringsdag 2021 med de nyeste forskningsresultater og den vigtigste viden om fodring af kvæg.

Sidste år lancerede Seges på fodringsdagen landbrugets frivillige mål om maks. 17 procent råprotein i foderet. Et mål, som skal mindske ammoniakudledning og samtidig kan bedre nogle landmænds økonomi. I år kan man lære mere om reduktion af proteinniveau i praksis. Der vil også være indlæg om, hvad typen af grovfoder betyder for effekten af toastning af hestebønner. Få for eksempel svar på, hvornår varmebehandling øger mælkeydelsen

Optimering af mineraler til malkekvæg – et emne, som tit kan få sindene i kog – tages også under behandling. På fodringsdagen fremlægger Seges bl.a. resultater af langtidsforsøg baseret på markører i mælke-, urin- og leverprøver.

Klima og økonomi

I det seneste år er Seges også nået langt med, i hvor høj grad man kan fodre med formalet majs, og hvad det betyder på mælkeydelse, klima og økonomi.

Aarhus Universitet vil fortælle om forskellige afgoldningsstrategiers virkning på råmælk og koens mælkeydelse i den følgende laktation.

Et af tidens hotte emner – klimaet – tages også under behandling. Hvor meget kan man sænke udledningen af metan fra malkekøer, når man kombinerer mere fedt i foderet med tilsætning af nitrat og 3NOP? Og hvad er den rigtige dosis af Produkt X, når man skal mindske metanudledningen fra køer markant?

Disse – og flere andre emner tages op.

Faktaboks

Fodringsdag

  • Tid: 7. september kl. 8.45-15.30
  • Sted: MCH Herning Kongrescenter
  • Tilmelding: Tjek landbrugsinfo.dk
  • Pris: 1.395 kr. + moms
  • Arrangører: Seges, Aarhus Universitet og Københavns Universitet

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.