Rug kan overvejes efter 1. september

Rug til grønrug er interessant, men prioriter såning af kløvergræsset nu, mener specialkonsulent.

Har du mulighed for at så en ny foderafgrøde her i sensommeren, så prioriter at få sået mest muligt kløvergræs inden 1. september. Efter denne dato er etablering af kløvergræs ikke aktuel, og så kan man vælge at så grønrug.

Sådan lyder det aktuelle råd fra specialkonsulent Torben S. Frandsen, Seges Planteinnovation.

»Det kan være ganske fint at så rug til grønrug, men de fleste har brug for mere kløvergræs, så den afgrøde bør have førsteprioritet nu«, slår han fast.

Torben S. Frandsen peger endvidere på risikoen for, at det kan blive tørt efter høst af rug til grønrug, og det kan besværliggøre etablering af en efterfølgende afgrøde som eksempelvis majs.

Ønsker man at så grønrug, er der ifølge tidligere landsforsøg ikke forskel på udbyttepotentialet i hybridrug og populationsrug, oplyser Torben S. Frandsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.