Opkøberne vil se pæne kulturer med juletræer
Slå spor og fjern skrottræer, så kulturerne præsenterer sig bedst muligt.

Det er vigtigt, at gode juletræer bliver præsenteret fra deres bedste side.

Sådan lyder det fra Christian Karsholt, der er skovfoged hos Skovdyrkerne Øerne og specialist i juletræsdyrkning.

Han opfordrer til, at juletræsdyrkerne bruger noget tid på at gennemgå og klargøre kulturerne.

»Det er købers marked. En god præsentation af træerne kan i yderste konsekvens være afgørende for, om man får solgt sine træer«, siger skovfogeden og fortsætter:

»Træerne på ejendommen kan være af høj kvalitet. Men hvis det roder meget, og sporene er fyldt med græsukrudt, gederams og bynke, risikerer man, at opkøberne finder andre kulturer«.

Skrottræer og ukrudt

Ifølge Christian Karsholt handler det om at signalere, at der er styr på produktionen.

»Vi råder til, at man slår sporene. Fjern gederams, bynke, snerler og andet ukrudt. Derudover er det også en god idé at fjerne skrottræer, som alligevel er usalgbare«, siger han. Han forklarer, at mange dårlige træer kan risikere at skjule de gode.

»Det er en skam, hvis de dårlige ødelægger det samlede indtryk af kulturen. Det kan i værste fald betyde, at opkøberen i stedet kører over til naboen«, lyder det.

Juletræsskovfogeden tilføjer, at der i år er flere problemer end normalt med træer ramt af røde nåle.

»Det er vigtigt at holde øje med de træer. Her gælder det samme. Er træerne usalgbare træer på grund af røde nåle, så få dem fjernet inden opkøberne kommer«, siger han.

Christian Karsholt gør også opmærksom på, at det er vigtigt at farvegødske til rette tid.

»For at træerne præsenterer sig bedst muligt, skal de have den rette farve. Farvegødskningen er dyrkerens sikkerhed for flotte mørkegrønne træer. Som hovedregel anbefaler vi, at man udfører gødskningen ultimo august«, siger han.

På grund af tørke kan gødskning med flydende gødning være en god idé i nogle kulturer.

»Nogle steder i landet er det fortsat meget tørt. Det gælder for eksempel på Nordfyn. Fortsætter tørken, kan man overveje flydende gødning for at sikre optaget af kvælstof. Er der tilstrækkeligt med nedbør, anbefaler vi at farvegødske med granuleret handelsgødning«, siger Christian Karsholt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.