Udbyttet i hestebønnerne skuffede

Med et udbytte på 4,5 ton pr. hektar skuffede hestebønerne. Rugen gav til gengæld godt.

Hestebønner så meget lovende ud for en måned siden. Derfor er vi lidt skuffede over, at de kun gav 4,5 ton pr. hektar«, siger Niels Erik Maegaard.

Forklaringen mener han skal findes i tørke, som formentlig var årsag til, at de øverste blomster ikke udviklede bælge. Hestebønnerne er kørt i silo, og bliver i disse dage crimpet og tilsat propionsyre, så de kan ensileres og bruges i foderrationen til køerne.

Det samme gælder for rugen, som netop er færdig-høstet.

Her skal udbyttet gøres op i forhold til, om det blev høstet før eller efter regnen. Udbyttet har dog været tilfredsstillende, og lander på 70 hkg pr. hektar.

Niels Erik Maegaard kan derfor se tilbage på en høst, hvor der var god tid til at høste, når vejret var til det, samtidig med at udbytterne over en bred kam har været tilfredsstillende.

Han er også tilfreds med, at det lykkedes at få sået alle de lovpligtige efterafgrøder inden fristen 20. august.

Klar til fjerde slæt

»Vi regner med at tage fjerde slæt græs i begyndelsen af næste uge. Græsset har groet helt vildt, og rødkløveren blomstrer«, siger Niels Erik Maegaard.

Han tilføjer, at majsen efter en lidt langsom start har rettet sig meget. Flere steder er den knap tre meter høj og har sat flotte kolber.

Niels Erik Maegaard regner med at høste majsen i starten af oktober. Det kommer således til at ske i samme periode, som vintersæden etableres.

Faktaboks

Udfordring her & Nu

  1. Halm: Vi bjærger halm for fuld tryk. Vi får næsten dobbelt så meget, som vi skal bruge. Det er dejligt, da det giver mulighed for at strø dyrene godt.
  2. Efterafgrøder: Ud over de 25 hektar lovpligtige efterafgrøder sår vi 30 hektar ekstra efterafgrøder, så snart al halmen er bjerget. Det sker på de marker, hvor vi skal have vårbyg til foråret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.