»En god sælger kan hurtigt slå en maskinforretning ihjel«
Hos Bredsgaard i Kjellerup tager de de nødvendige beslutninger. Det gælder lige fra løbende fokus på, hvad der skaber overskud, til hvert enkelt opkald til værkstedet.

Egentlig skulle jeg sidde inde på Ivans kontor med både Ivan Tang og Bent Hansen.

Men Bent har travlt. Telefonen ringer konstant til værkføreren og maskinforretningens ejer, mens Ivan tegner og fortæller via et danmarkskort på kontoret.

»Vi har det princip, at Bent tager alle hasteopkald til værkstedet. Så kan han tage beslutningen om, hvad vi gør med det samme i stedet for, at det skal igennem flere led, som i sidste ende alligevel ender hos ham«, forklarer Ivan, som er daglig leder hos Claas-forhandleren Bredsgaard, der også selv producerer juletræsmaskiner designet og udviklet af Bent selv, som også ejer selve virksomheden, mens resten af familiedynastiet, inklusiv Ivan, ejer bygningerne omkring forretningen.

Ivan er i øvrigt gift med Bents søster – og passer selve forretningsdelen. I 2011 overtog de Bredsgaard, der dengang stod til lukning.

»Bent søgte efter nye lokaler til sin juletræsmaskiner og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at være med. Det vidste jeg godt nok ikke. Ingen af os havde stor erfaring med at sælge landbrugsmaskiner. Men vi havde nogle holdninger til, hvordan vi gerne vil drive virksomhed, og så sad vi og kiggede på hans maskiner, og så hoppede jeg til«, fortæller Ivan, der så forlod et godt job i vindmøllebranchen med fri kl. 14 om fredagen.

En af grundholdningerne er, at der ikke skal sælges maskiner bare for at sælge.

»En god sælger kan hurtigt slå en maskinforretning ihjel. Vi er sat i verden for at tjene penge, og vi er drevet af, at vi selv vil bestemme. Da vi kom, var Bredsgaard kendt for stort salg af fyrværkeri. Og salget var stort, men vi tjente ingen penge på det, og så lukkede vi det«, forklarer han og tilføjer, at driftsresultatet styres hen mod et rimeligt fast niveau mellem 1 til 2 mio. kr., hvor der også er rum for nye investeringer.

Presser værkstedspriserne

På danmarkskortet viser grønne brikker, at salget af egenproducerede maskiner har rundet 148 styk i år.

Dermed udgør de en væsentlig indtægtskilde, mens salget af nye Claas-traktorer ikke suser af sted for tiden. Til gengæld er salget af nyere brugte traktorer mindst lige så indbringende, og så har virksomheden gjort en dyd ud af at få udnyttet værkstedet fuldt ud.

»Da vi kom til i 2011, satte vi værkstedspriserne ned med 25 pct. for at skabe højere aktivitet. Vi tjekker løbende priserne i branchen og har kun sat dem op med 20 kr. siden da. Til gengæld er der helt booket op, og vi har ingen dyre bygninger, der belaster os«.

Faktaboks

Bredsgaard A/S

  • Claas-forhandleren Bredsgaard dækker et område på 50-60 km rundt om Kjellerup.
  • Blev overtaget af Bent Hansen i 11. Er vokset fra 9 til 27 ansatte. 
  • Producerer også juletræsmaskiner ud over handel og værksted.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.