»Vi kører en time mere med snitteren, men sparer en hel dag med riven«
Nordjysk kvægavler har sparet riven væk med investeringen i nyt østrigsk butterfly-sæt. Han sparer omkring 8.000 kr. pr slæt.

Det er ikke, fordi kvægavler Anders Overgaard Jensen på Kærsholm Overgaard nær Storvorde i Nordjylland udelukkende tænker i besparelser, når han skal investere i nyt grej. Nogle gange handler det bare om nemmere arbejdsgange, arbejdsglæde og en grundlæggende lyst til at prøve noget nyt, men hvis den nye maskine også kan udløse en besparelse, trækker det jo ikke fra.

Og det gælder i høj grad hans nye østrigske skårlægger, en Pöttinger Novacat A10 Cross Flow, et butterfly-sæt uden crimper, men med snegle, der lægger 10 meter sammen, pænt og nydeligt.

Youtube-video

»Kort fortalt betyder det, at vi kører omkring en time mere pr. slæt med snitteren, da vi tidligere rev 13 meter sammen, men til gengæld sparer vi en hel dag med riven«, siger Anders Overgaard Jensen om erfaringerne med den nye skårlægger, der foreløbig har været over hans egne cirka 140 hektar, ligesom den har kørt lidt for andre på egnen - alt i alt op mod 250 hektar.

»Vores erfaring er måske nok begrænset, ud over at den har levet op til forventningerne«, siger Anders Overgaard Jensen, der første gang bemærkede maskinen i et sidemonteret eksemplar på Agromek.

»Min søn havde også talt godt for Pöttinger, men det var nok en Youtube video, der gjorde udslaget«, siger Anders Overgaard Jensen, der købte maskinen i begyndelsen af juli hos Agrotek i Hobro.

»Hobbylandbrug«

»Det at den er uden crimper tiltalte mig. Og sneglen aflægger materialet meget fint og luftigt«, siger Anders Overgaard Jensen, der også har foretaget lidt hurtig hovedregning. Eftersom en dag med en traktor, en mand og en rive for hvert slæt er pillet ud af ligningen, så vurderer han, at han sparer cirka 8.000 kr. for hvert slæt.

»Så det bliver da til lidt penge, inden sæsonen er gået, og vi har kørt fem-seks slæt. Der skulle jo også ske noget andet, og knægten blev jo ved med at snakke om Pöttinger«, siger Anders Overgaard Jensen og henviser dermed til sin søn, Fredrik, der arbejder på maskinstation.

Kærsholm Overgaard er et økologisk kvægbrug med 170 årskøer, der leverer 1,7 mio. kg. mælk. Der dyrkes i alt 210 hektar, heraf cirka 140 hektar græs.

»Faktisk er det jo bare et hobbylandbrug, for al min fritid går med det«, smiler Anders Overgaard Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.