12.000 rundballer om året

Christian Gaardbo bliver af og til hentet ind til demo-opgaver af Kverneland. Han har en vis erfaring med rundballepressere, da han presser op mod 12.000 wrapballer om året.

Christian Gaardbo driver ikke alene ejendommen Therkildsgaard, som han overtog efter sin bedstefar i 2003. Han er også alene om at drive Maskinstationen Therkildsgaard, der oprindeligt blev grundlagt som Brødrene Gaardbo, da Christian Gaardbo for år tilbage begyndte at køre maskinstation sammen med sin bror, Viggo Gaardbo.

Men efter at have købt sin bror ud i 2010 er Christian Gaardbo nu ene om driften. Og så er det afgørende med noget effektivt maskineri - såsom en rundballepresser, der kan klare arbejdet i en ruf.

»På et normalt år presser jeg vel mellem 10.000 og 12.000 rundballer. Og en af fordelene ved den nye FastBale er, at jeg nu kan overkomme arbejdet med wrap-ballerne selv. Tidligere havde jeg en mand til at hjælpe mig med det«, siger Christian Gaardbo.

Christian Gaardbo bliver også af og til hentet ind af Kverneland som pilot under demoer som Græsland og Store Agrodag, da han efterhånden har en bred erfaring med rundballepressere. Det var også grunden til, at Kverneland sidste år udlejede en nulserie model af Kverneland Fastbale til Christian Gaardbo, så man kunne få nogle erfaringer med den. Meningen var, at Christian Gaardbo skulle have købt den efterfølgende, men han valgte altså at købe en helt ny.

»Med den store snitrotor kan den virkelig æde noget græs, og den er også dejlig kompakt at komme rundt med«, siger Christian Gaardbo, der også glæder sig over, at han bestilte sin FastBale med de store hjul og den store terminal med kamera, så bagenden og wrapperen kan overvåges fra kabinen.

»Men jeg fandt ud af sidste år, at den kunne kvæle traktoren, der ikke havde ydelse nok«, smiler Christian Gaardbo, der efterfølgende fik »chippet« sin Massey Ferguson 7615, så den nu yder 179 hestekræfter frem for de tidligere 160 hestekræfter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.