Droneinvasion på landets maskinstationer

Ny teknik ud på en række maskinstationer – og så er det ugen, hvor du også kan se en helt speciel Fendt-traktor.

God mandag morgen.

En gylden traktor. Gyldne droner.

Og en gylden ide, der både kan redde fødevareministeren fra at sende masser af millioner til Bruxelles – og skæppe godt for både klimaet og maskinhandlerne i Danmark.

Skal vi ikke bare kaste os ud i det i morgenposten, som er ugens faste nyhedsoverblik over stort og småt indenfor landbrugets maskinpark.

Først skal vi lige se på lejemarkedet for mejetærskere.

Skal man eje sin mejetærsker?

Maskinforretningen S.D. Kjærsgaard vil nu også tilbyde udlejning af mejetærskere, lød det op til weekenden fra direktør og indehaver Palle Kjærsgaard.

I første omgang bliver der tale om tre mejetærskere, der kan lejes for tre år.

- Landbruget er verdensmester i at face udfordringer. Det er særlige tider, og særlige tider kræver særlige løsninger, lyder det fra Palle Kjærsgaard.

Hør mere om tilbuddet her:

Tilbyder nu mejetærsker på leje: - Specielle tider kræver specielle løsninger

27-årig ledte efter vejhøvl – og lavede den selv

Inden vi kommer til de gyldne droner, den gyldne traktor og den gyldne ide, så skal vi lige på en lille omvej til, der fører os ud af markvejen. Den kan nemlig blive flot belagt, da vi kan præsentere et nyt dansk, produkt til jævne grusveje, en nyudviklet vejhøvl. Forleden mødte kollega Claus Worup nemlig en 27-årig gut, der tog sagen i egen hånd – og nu er blevet maskinproducent.

Se mere her:

 

 

Og læs hele historien her:

Video: 27-årig manglede frontmonteret vejhøvl og byggede den selv

Droner indtager maskinstationer

Og så skal vi til historien bag overskriften. I de kommende dage får landets maskinstationer den nye udgave af deres eget medlemsmagasin DM&E Magasinet. Heri er der en spændende historie med en række maskinstationer, som netop nu tager hul på at sprøjte ud fra drone-kort efter, at de har haft en CultiWise-drone fra Brøns op i luften. 

- Vi har valgt at investere i det her for at prøve noget nyt og udnytte det som et nyt stykke værktøj. Vi udfører hovedsagelig sprøjtning i majs, og vi vil blandt andet gerne have styr på hanespore. Vi tror, det her kan gøre en forskel, udtaler Filip Tobiasen fra Hans Tobiasens Maskinstation i artiklen.

De fem, der indtil videre har købt deres CultiWise, er Tobberup Maskinstation, Hans Tobiasen Maskinstation, Bredebro Maskinstation, landbruget Helenehøj ved Gads Maskinstation samt Rostgård Maskinstation.

Den gyldne Fendt

Og så skal vi til den gyldne traktor. Hen over weekenden fik jeg både slået hul på forårsarbejdet med kalkkosten og trænet mit tyske på mediet AgrarHeute i en overspringshandling. Her faldt jeg over en gylden Fendt, som havde fået en særlig behandling.

Se her:

 

 

 Masser af elektriske læssemaskiner – men landmanden vælger fossil

Til denne weekend havde vi fornøjelsen af at bringe en række nyheder fra læssemaskinernes univers i LandbrugsAvisen. Også denne gang hørte vi nærmere til, hvordan det går med elektrificeringen af de mindre læssemaskiner. Der er kort sagt masser af muligheder – og en stigende grad af batterier med god kapacitet, så maskinen ikke går død efter få timers arbejde. Men landmændene vælger i stort antal stadig den fossile variant – investeringen er nemlig markant større for elmaskinerne – dog er driftsomkostningerne noget lavere. Når man så parrer informationen med, at Danmark snart må sende et enormt millionbeløb tilbage til Bruxelles, fordi vi ikke fik udnyttet støttekronerne til grøn omstilling i landdistriktsprogrammet– så har jeg en ide til fødevareministeren: Hvad med en hurtig og effektiv støtterunde til de læssemaskiner, som kører rundt og laver en masse arbejde i dansk landbrug?  

Nå, der kan læses mere om de elektriske minilæssere her på siden i dag – eller i vores epaper med det samme.

 

Er du politisk interesseret, så kan du læse mere om alle de EU-penge til grøn omstilling af landbruget, som sandsynligvis ikke når ud til danske landmænd:

https://landbrugsavisen.dk/minister-laver-ny-ordning-tager-forh%C3%A5bentlig-en-ordentlig-klump-af-de-16-milliarder-kroner

 

Sima droppet – Agromek foran på kvadratmeter

I de seneste uger er der drysset flere positive nyheder fra Danmarks store landbrugs- og maskinudstilling, Agromek forud for næste afholdelse i november. Ja, Danish Agro kommer igen til Herning med en kæmpe stand. Ja, en række redskabsproducenter vil også være der.

Det sker i en tid, hvor Frankrigs største udstilling, Sima i Paris, har droppet sin afholdelse i november. I Herning er man faktisk lidt foran med at sælge kvadratmeter til årets udstilling, forklarer Agromek-direktør Claus Hermansen.

Se her:

Agromek-direktør: Vi er foran på kvadratmeter

 Det var alt for denne gang. Ha’ en fortrinlig uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.