Få stortraktor til 210 kr./time

Vil du kende dine udgifter til din maskinflåde over mange timer meget nøjagtigt, er operationel leasing en mulighed. Hjallerup Maskinforretning tester markedet.

Det begyndende marked for operationel leasing får nu en ekstra iværksætterpakke.

I øjeblikket forsøger Hjallerup Maskinforretning nemlig at pushe 30 traktorer ud under deres koncept for operationel leasing, HML, oplyser salgsdirektør Kurt Harbo.

»Vi gør det her for at skubbe på udviklingen og få nogle flere erfaringer«, siger han.

For 210 kr. pr. time kan landmanden eksempelvis lave en operationel leasing på en Fendt 939 stortraktor med 390 hk. Til den pris kan han køre 10.000 timer og skal betale en månedlig udgift over 90 måneder.

En mindre Fendt 722 kan komme ud og køre på en operationel leasing for 155 kr./time på en aftale over 8.5 år med 10.000 timer.

Med konceptet betaler landmanden pr. driftstime for brugen af traktoren, mens ejerskab, udgifter til service, vedligehold og forsikring forbliver hos udlejeren Agco Finance, der så har Hjallerup Maskinforretning som formidler og service-udbyder. Hvis kaskoforsikringen skal aktiveres, har landmanden en egenandel på 10.000 kr. Er det den udvidede reklamationsret, koster en skade 3.900 kr. i selvrisiko. Når aftalen udløber – typisk efter 5.000 eller 10.000 timer – skal maskinerne leveres kvit og frit tilbage.

Helt ned i sliddelene

Hjallerup Maskinforretning introducerede tidligere på året operationel leasing af hele maskinparker. I øjeblikket er Kurt Harbo ved at tegne aftale nr. to, hvor en planteavlskunde med 500 hektar vælger at lease hele maskinparken og i stedet bruger sin likviditet til at købe en nabogård med 100 hektar.

»Det er deres vinkel til at gå ind i det her. De leaser stort set hele maskinparken på nær, at de beholder en mejetærsker og to kornvogne«, forklarer han. Med i handlen er service helt ned på sliddele, hvor kunden så vælger mellem forskellige sliddelepakker, som bliver kalkuleret ind i aftalen.

»Det har landmænd som regel et meget præcist billede af. Får de så et år eller to, hvor vejr og vind gør, at de skal bruge mere, tilkøber de det bare det på helt normal vis«, siger han.

Ifølge Kurt Harbo er markedet for operationel leasing stigende for Hjallerup Maskinforretning, selvom det ikke boomer.

»Det går langsomt fremad. Der er meget psykologi i det. Folk skal vænne sig til, at det ikke er ”deres egne” maskiner. Og der skal man jo tænke på, at før var det i ligeså høj grad f.eks. Nykredits som deres egne, når de købte dem. Det går ikke så hurtigt endnu, men det kommer«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.