Har kørt 3.400 hektar ved Brande, før den bades i neon
Den nye selvkørende skårlægger, Krone Big M 450, har gjort en god figur i sæsonen hos Midtjydsk Maskinstation.

Inden længe kommer den til at fremstå badet i neonlys som en af Krones nyheder på dette års Agritechnica. Men en nul-serie version blev allerede først på sæsonen leveret til Midtjydsk Maskinstation ved Brande, hvor denne Krone Big M 450 skårlægger allerede har været over 3.400 hektar uden vrøvl.

Indehaver af Midtjydsk Maskinstation, Torben Rosenkilde, der fik den store selvkørende skårlægger leveret af Yding Smedie, fortæller, at det egentlig var lidt af et tilfælde, at han valgte at skifte en liftophængt skårlægger ud med den store sag fra Krone.

10-11 hektar i timen

»Jeg havde egentlig slet ikke sådan en selvkørende skårlægger i kikkerten. Det var lidt en tilfældighed. En dag sad jeg og snakkede med en fra importøren, Brøns Maskinforretning, om noget helt andet. På et tidspunkt kom vi ind på Krone-skårlæggeren, som Brøns gerne ville have ud at køre. Nå, ja, så tog det ene ord det andet«, siger Torben Rosenkilde, der bestemt ikke har fortrudt beslutningen.

»Den kommer jo over 10-11 hektar i timen alt efter forholdene med omkring 18 km/t, og det er jo noget af det, der virkelig betyder noget. I vore dage betyder det jo mere og mere, at én mand skal kunne overkomme mere og mere«, siger Torben Rosenkilde om investeringen, der har en arbejdsbredde på 9,95 meter. Motoren er en 11,9 liters fra Liebherr med 450 hestekræfter.

Imponeret pilot

»Vores faste pilot på maskinen her i sæsonen er normalt ikke nem at imponere med noget som helst. Men denne gang måtte han overgive sig«, smiler Torben Rosenkilde og tilføjer, at den store Big M er nem at komme rundt med, også på små stykker og trange lokaliteter.

»Den er rigtig snild og nem at håndtere, både på marken og på vejen«, siger Torben Rosenkilde om maskinen, der under transport kun er tre meter bred.

Krone vil også lancere en større version, Krone Big M 470.

Flere Krone-maskiner

Torben Rosenkilde fortæller, at man hos Midtjydsk Maskinstation faktisk ikke hidtil har haft Krone-maskiner i maskinhuset, men i år har det taget fart, da maskinstationen har investeret i bl.a. tre river.

»Og så har vi som de første i Danmark købt Krones største vender, en Krone KWT 2000, med 20 meter arbejdsbredde«, siger Torben Rosenkilde, der gerne vil fremhæve både Yding Smedie og Brøns Maskinforretning.

»De er nærværende, og det er det, der betyder noget for os«.

Faktaboks

Værd at vide om den nye 
Krone Big M 450

  • Tyske muskler: Motoren er en sekscylindret 11,9 liters Liebherr med 450 hestekræfter.
  • Kabinen: Den nye Big M serie har en kabine, der svarer til kabinen på Krone Big X finsnitterne.
  • Effektiv: Arbejdsbredden er på 9,95 meter, men under transport er den kun tre meter bred.
  • Debut: Maskinen debuterer officielt på Agritechnica. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.