John Deere bruger én sensor til tre formål

John Deeres Harvest Lab 3000 foretager analyser på både gyllevogn og finsnitter og fungerer som mobilt laboratorium.

I de senere år har flere og flere John Deere kunder interesseret sig for et særligt stykke ekstraudstyr, nemlig Harvest Lab. Køber man eksempelvis en ny finsnitter og sætter kryds på udstyrslisten ved Harvest Lab, får man NIR sensor med om bord, som ud over at fortælle om afgrøden også kan sørge for at justere snitlængden til den ønskede kvalitet.

»Teknologien blev lanceret første gang i 2008 og har sidenhen været i brug på mange enheder verden over«, lyder det fra Semler Agros produktspecialist inden for finsnittere, Michael Steffensen, der skitserer mulighederne med Harvest Lab 3000.

Monteret på John Deere finsnittere måler enheden på samme tid tørstoffet og forskellige bestanddele i høstede afgrøder i realtid. Man får automatisk justering af snitlængde afhængigt af tørstofindhold, nøjagtig justering af ensileringsmidlet samt præcise oplysninger om materialet.

Monteret på gyllevognen opnår man nøjagtig analyse af næringsstofferne under kørslen – altså præcist udbringe N/P/K i kg/ha. Dertil automatiseret stedspecifik dosering med eller uden tildelingskort samt dokumentation af næringsstoffer.

Endelig er Harvest Lab via PCen et mobilt laboratorium til brug i stalden eller ved ensilage-stakken til at måle bestanddelene, så man kan optimere foderrationerne, altså korrekt håndtering af fodermængde og ensilage, og spare unødvendige suppleringer til foderet.

claw

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.