Konsulent: »Gå efter maskiner med præcisionsteknik«
Præcisionsjordbrug vil spille en stor rolle i maskinstationernes fremtid, mener agrokonsulent i DM&E.

Præcisionsjordbrug fylder mere og mere hos landmænd og ikke mindst maskinstationer. Kodeordet er nøjagtighed, mener agrokonsulent hos Danske Maskinstationer & Entreprenører, Henning Sjørslev Lyngvig.

»Der er rigtig meget at hente inden for automatisk indstilling af maskinerne, ikke mindst for maskinstationerne. Det kan blandt meget andet reducere overlap og give et lavere forbrug af både kemikalier og brændstof«, lyder det fra Henning Sjørslev Lyngvig.

Han mener, at GPS og faste kørespor er ved at blive gængse udtryk inden for markbruget, og for at få udbytte af teknikken er det for planteavlerne vigtigt, at maskinstationerne er helt opdateret på området.

»Præcisionslandbrug handler om nøjagtighed. Det gælder om at foretage den rette handling på det rette tidspunkt, på den rette lokalitet med den rette dosis, der varieres i forhold til markens skiftende bonitet. Maskinstationerne kommer til at forholde sig til, om der skal investeres i maskiner og udstyr til præcisionslandbrug inden for de kommende år. Derfor er emnet højaktuelt«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Han tilføjer, at det drejer sig om at optimere alle de handlinger, der foretages i marken, for at minimere input af diesel, gødning, planteværn og tid, samtidig med at output maksimeres. Lige nu drejer det sig om at identificere de muligheder, det giver for maskinstationerne, for at få de ny muligheder inddraget, når der alligevel skal foretages udskiftninger i maskinparken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.