Mange maskiner på lager i Europa
Der står relativt mange maskiner rundt omkring hos forhandlerne, lyder det fra de europæiske maskinproducenter.

Vejrudsigten for dem, som lever af at producere maskiner til landbruget, indeholder både sol og skyer for tiden.

Månedligt producerer de europæiske maskinproducenters organisation Cema et såkaldt business climate index ud fra udvalgte medlemsvirksomheders oplevelse af markedet og forventningerne til markedet.

Her fremgår det for april, at der for tiden er relativt store lagerbeholdninger af maskiner blandt forhandlerne på de fleste markeder rundt omkring i Europa.

Ifølge Cema er det overordnede billede for indexet dog stadig positivt. Det er især redskabsproducenterne med planteavlere i målgruppen, som klarer sig godt for tiden og dermed trækker billedet op.

Omvendt er armene hos traktor- og mejetærskerproducenterne faldet ned. Her er vurderingen af både markedsudviklingen og troen på fremtiden faldet markant i forhold til de foregående måneder. Faktisk er indexet for traktorer nu negativt for første gang siden starten af 2017.

Markedsmæssigt er der størst tilbagegang og formindsket tro på tingene i UK, ligesom producenter i Tyskland og Østeuropa også ser negativt på tingene. Omvendt er der gode forventninger til markeder som Frankrig, Spanien og Italien.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.