Mere effektiv Lemken med mindre trækkraft

Nye Lemken Karat 10 harver kommer til sommer i både bugserede og halvbugserede versioner.

Den kommende harve, Lemken Karat 10, der skulle have været en af den tyske producents nyheder på den aflyste Agritechnica messe i Hannover, har et mere effektivt design end sin forgænger. Tænderne er nu arrangeret symmetrisk, og behovet for trækkraft er lavere.

Blandt mulighederne er nu også DeltaCut spidser, og dermed er der otte forskellige spidser til Karat, som kan arbejde i dybder fra 5 til 30 centimeter. Det nye delta-formede skær kan bruges til særlig øverlig bearbejdning ned til fem centimeter.

Kultivatoren fås med en disksektion fortil, og den mulighed betyder, at store mængder organisk materiale kan indarbejdes endnu bedre i jorden. Skiverne knuser organisk materiale og nedbryder grove jordklumper, så maskinen kan blande jorden intensivt og arbejde uden tilstopning. Specielt formede stjernehjul er også tilgængelige.

Designet sikrer også mindre sidetræk sammenlignet med tidligere modeller, hvilket ifølge Lemken især er vigtigt, når man bruger kultivatoren med sporstyringssystemer.

Redskabet fås nu med flere udstyrsvarianter og trækstangmuligheder end tidligere, hvilket bl.a. gør det muligt at køre med traktorer med maksimal dækbredde.

Den nye Karat kultivator fås i både en bugseret og halvbugseret version med arbejdsbredder mellem tre og syv meter.

De første varianter af den nye Karat 10 vil være tilgængelige til sommer.

Faktaboks

Ny udgave 

  • Lemken Karat 10 erstatter stubharven Karat 9, som blev lanceret for mere end et årti siden - med forskellige forbedringer undervejs. 
  • Fås både i bugseret og halvbugserede versioner. 
  • Skulle have mindre brug for trækkraft end tidligere. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.