Traktorejere har fidus til at købe samme mærke igen
De fleste traktorejere er klar til at overveje samme traktormærke igen, når de skal handle traktormærke næste gang.

Født grøn. True blue.

Følelserne omkring traktormærkerne har været indgroede igennem årtier.

Ifølge en helt frisk undersøgelse blandt nuværende traktorejere, fortsætter mange traktorejere med at se stærkt til det traktormærke, som de allerede kører med.

»Vores undersøgelse bekræfter billedet af, at der er stor loyalitet i branchen. Hvis du har valgt at køre John Deere, er der en stor sandsynlighed for, at du fortsætter med at gøre det«, siger direktør Jacob Teilmann Andersen fra bureauet AgriKom, der sammen med LandbrugsMedierne har søsat Aspectos undersøgelse af landmændenes investeringsvaner.

Han peger på, at særligt Claas og Fendt kommer meget stærkt ud af undersøgelsen, eftersom et stigende antal landmænd overvejer disse mærker, og mellem otte og ni ud af ti kunder vil overveje at handle med dem igen.

»Det er interessant at se, at mærkerne har noget potentiale til at hente nye kunder, men også ser ud til at være meget dygtige til at fastholde kunderne«, siger han.

Claas: Det er ringe i vandet

Hos Claas mener salgschef Lars Johnsen, at undersøgelsen bekræfter, at kunderne har fået nogle gode oplevelser via deres forhandlere.

»Det er meget væsentligt, at vores kunder har nogle meget faste samarbejdspartnere hos forhandlerne. Tilfredse kunder er ringe i vandet, og når andre også gerne vil prøve at købe en Claas, så er det, fordi der er et positivt rygte derude«, siger han.

De sædvanlige store

Undersøgelsen bekræfter også en fornemmelse, som mange har, når de har fulgt med i traktorsalget igennem mange år.

Det er nemlig de traditionelle mærker, som landmændene oplyser, at de kører rundt med på deres marker.

John Deere og New Holland opgives at være til stede i mellem 30 og 26 pct. af maskinparkerne. Både MF og Case IH kører hos omkring 20 pct. af landmændene.

Mens Claas og Fendt scorer højt på loyalitet og potentielle kunder, viser tallene også, at de ikke har samme historik og udbredelse i markedet endnu. Således er det højest hver tiende, som kører i ét af mærkerne.

Faktaboks

Hvilket traktormærke?

  • Mange overvejer genkøb.
  • Fendt og Claas scorer højest. 
  • Flest kører John Deere og New Holland. 
  • Se hele undersøgelsen på landbrugsavisen.dk. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.