Trelleborg integrerer dæktryksregulering

Med CTIS+ kan Trelleborg gemme unødige slanger af vejen.

Det er ikke helt ukompliceret. Trelleborg har da også patent på et system, der i bund og grund handler om at regulere dæktrykket i traktorens hjul under kørslen.

Med CTIS+ er slanger og andet udvendigt stads fjernet. I stedet for sendes luften ud i dækket fra fælgen via en speciel, roterende annordning, Trelleborg har patent på.

»Fordelen er naturligvis, at man ikke risikerer at køre de udvendige slanger af dækket. CTIS+ er fuldt integreret i traktoren«, fortæller Joscheba Schnetter fra Trelleborg.

CTIS+ kan regulere dæktrykket med op til 0,33 bar pr. minut afhængigt af belastning og dimensioner, tilføjer Joscheba Schnetter.

Klar til næste sommer

Trelleborgs nye guldæg bliver først klar til salg næste sommer, hvor CTIS+ præsenteres sammen med en ny traktor fra Massey Ferguson.

»Vi har udviklet systemet med Agco, så det bliver lanceret der først. Samtidig bliver det også et system, der skal bestilles direkte hos traktorproducenten og leveres med traktoren fra fabrikken. Det kan ikke eftermonteres«, understreger Joscheba Schnetter.

Dækkenes øjeblikkelige tryk vil kunne aflæses i traktorens terminal. Men data kan også ses på telefonen, hvis man downloader Trelleborgs app LoadCalculator. Via displayet kan man lægge forskellige foruddefinerede dæktryk ind, så man kan skifte mellem eksempelvis mark- og vejtryk ved at trykke på en enkelt knap.

Faktaboks

Trelleborg CTIS+

  • System til regulering af dæktrykket
  • Bliver en OEM-løsning, så trykket kan reguleres på traktorterminalen
  • Slanger og koblinger er integreret i fælge

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.