Direkte såning af vårbyg i efterafgrøde har givet mindre ukrudt
Trods 35 mm regn i april og maj er det fortsat meget tørt på Falster hos Ander Falk Rasmussen. Afgrøderne står flot uden tegn på tørkestress.

"Jeg har spredt det sidste gødning i hveden i denne uge.

Jeg overvejer, om jeg skal tildele Informer-hveden en sengødskning, så den kan sælges som brødhvede. Det afhænger af vejret i den kommende tid«, siger Anders Falk Rasmussen.

Han er glad for, at der er faldet i alt ca. 35 mm nedbør. Han er også glad for, at han udbragte 32 kg kvælstof pr. hektar til vinterhveden i februar. Det har vist sig at være godt med de vejrforhold, der har været i år.

Afgrøderne står generelt rigtig godt, og regnen har sikret en god fremspiring i vårsæden. Specielt har regnen gjort godt i de 18 hektar med spinat. De står rigtig godt, og er lige blevet sprøjtet med Betanal.

I noget af vårbyggen har det været nødvendigt at skrue lidt op for indsatsen mod ukrudt. Det skyldes ikke, at der er mere ukrudt end normalt - tværtimod.

Men med en meget mild vinter og direkte såning i efterafgrøden er der på et par marker problemer med genvækst af enkelte olieræddike.

Septoria i hveden

Rug og engrapgræs er sprøjet mod svampesygdomme.

Det samme gælder Kalmar-hveden, som blev sprøjtet mod septoria for godt en uge siden. Der er tale om gemt udsæd fra efteråret 2017, hvor Anders Falk Rasmussen ikke fik sået så meget vintersæd som planlagt.

Resten af hveden er sorten Informer. Den er ikke så hårdt angrebet af septoria. Men smittetrykket har været højt nok til, at der blev udløst en septoria-sprøjtning for et par dage siden.

Udfordring her & Nu

  • Mikronæringsstoffer: I spinat, hvede og ærter iblandes mikronæringsstoffer i forbindelse med svampesprøjtning. Dermed kan Anders Falk Rasmussen få en fornemmelse af gevinsten ved at bruge mikronæringsstoffer.
  • Efterafgrøder: En ombygget gammel Hardi-sprøjte skal sprede seradel og kløver på nogle af vårbygmarkerne, lige efter ukrudtet er bekæmpet.

Faktaboks

  • Anders Falk Rasmussen driver sammen med sin far og bror I/S Vestervang ved Marrebæk på Falster.
  • Dyrker 300 hektar med et alsidigt sædskifte med korn, vinterraps, rødsvingel, engrapgræs, ærter og spinat.
  • Arbejder målrettet på at gøre jorden sundere. Bearbejder jorden så lidt som muligt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.