Ekstern generator giver mere effekt og frihed
Batterier i snuden og interne generatorer på svinghjulet er droppet af John Deere, der nu satser på eksterne generatorer, når det gælder fremtidens brug af el til at drive redskaber med.

Tankegangen med at drive et redskab via elektrisk energi er ikke ny, og John Deere har da også arbejdet med ideen siden 2007.

Til gengæld har koncernen nu efter to særlige E-traktorer ændret sit syn på, hvordan man løser udfordringen ved at drive redskaber via strøm fra traktoren. På Agritechnica i november viste koncernen en generator monteret i frontliften og går nu væk fra generatorer integreret i traktoren.

»Med en generator monteret internt i traktoren, som vi har gjort tidligere, er vi hæmmet af pladsen. Jo mere effekt, desto mere plads skal vi bruge - ikke mindst til køling. Vi ville ikke kunne have en intern generator på 100 kilowatt eller mere uden at skulle lave radikale ændringer på en traktor,« fortæller Thomas Höglmeier, John Deere.

Rent praktisk drives John Deeres generator af traktorens front-pto. Generatoren regulerer selv effekten afhængig af, hvor meget kraft der er brug for - lidt som på et hydraulisk LS-system hvor pumpen kun tildeler den olie, der brug for. Er der ikke brug for strøm, kan chaufføren blot slukke for pto-udtaget.

Læs mere om den eksterne generator fra John Deere i det nye nummer af TraktorTech, der kommer på gaden i næste uge. Får du ikke TraktorTech kan du tegne abonnement på Traktortech.dk. Du kan også bestille magasinet på tlf. 33 39 47 90.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.