Betalt indhold af VengSystem

”Nu kan jeg sove roligere om natten”

Efter installation af VengSystems UV-smittesikring har Jørgen Skou Hansen, medejer af Avlscenter Trekanten, fået et væsentligt problem mindre at spekulere på. Virksomheden er kompromisløs, når det gælder forebyggelse af sygdomme med henblik på at opretholde den højeste sundhedsstatus.

Et stigende antal landmænd har fået øjnene op for, at man på en forholdsvis enkel måde kan sikre sin ejendom og svinebesætning mod luftbåren smitte som eksempelvis PRRS og Mycoplasma ved UV-belysning af staldens indblæsningsluft.

Denne erkendelse var Jørgen Skou Hansen, medejer af Avlscenter Trekanten, også kommet til. I samarbejde med VengSystem drøftede de hvilke muligheder der kunne være for smittesikring af familievirksomhedens ejendomme og produktionsfaciliteter.

Der var ikke langt fra tanke til handling, og snart var VengSystem i gang med at installere UV-C rør i 86 indblæsningsenheder på ejendommene Lykkeskovgaard.

”Det er måske lidt banalt at sige, at jeg nu kan sove roligt om natten, men jeg har i hvert fald fået et væsentligt problem mindre at skulle tage stilling til, efter at vi har fået installeret VengSystems UV-smittesikring”, udtaler Jørgen Skou Hansen.

Han fortsætter ”vi valgte UV-C løsningen fra VengSystem pga. deres store viden og kendskab til ventilation og UV. Sammen med VengSystem fik vi udarbejdet en løsning der var utrolig attraktiv prismæssigt i forhold til konkurrenterne på markedet”.

Det installerede anlæg hører til blandt VengSystems intelligente systemer. Anlægget er udstyret med en unik alarmovervågning på hvert enkelt lysrør, samt lysmåler og vejrstationen, der skal reducere strømforbruget i forhold til vindretning og lux-tallet.

Sponsoreret VengSystem

De forskellige målere gør, at anlægget kan konfigureres til automatisk at tænde og slukke for UV-lyset alt efter behov. Ligger der fx en anden ejendom med svinebesætning mod vest, mens der er åbne marker og langt til nærmeste naboejendom mod øst, så skruer systemet automatisk op eller ned for UV-belysningen alt efter vindretning og kontamineringsrisikoen. Det er en langt mere energieffektiv metode end andre og mere konventionelle anlæg, hvor UV-belysningen kører på fuld blus hele tiden.

Med VengSystems UV-løsning kanaliseres den luft, der kommer ind i stalden, forbi en række UV-rør, som dræber virus og bakterier, og dermed desinficerer luften. UV-smittesikring kan monteres på alle typer af ventilation, uanset om der er tale om diffus, lige tryk eller undertryk med vægventiler.

Emneord sponsoreret, Vengsystem, gris, UV-smittesikring, UV-C, forebyggelse, smittesikring, PRRS, MYC, AP

Betalt indhold af VengSystem

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.