Britiske landmænd frygter billige, amerikanske hormonbøffer

Landmænd i Storbritannien frygter, at en eventuel frihandelsaftale med USA, kan sende billigt amerikansk oksekød ind på det britiske marked.

Mens den britiske premierminister Theresa May som den første udenlandske statsleder besøger den amerikanske præsident Donald Trump, stiger frygten i landbruget for, at britisk landbrug bliver ofret for at opnå en hurtig frihandelsaftale mellem USA og Storbritannien.

Det kan blive en dobbelt udfordring oven i usikkerheden om konsekvenserne af den »hårde Brexit«, som premierminister Theresa May har lagt op til, og som vil betyde et britisk farvel til EUs indre marked.

Det skriver landbrugsmediet Farmer’s Weekly.

Forrest i køen

Den amerikanske præsident Donald Trump har sagt, at han er interesseret i en hurtig aftale, og at UK vil ”stå forrest i køen”.

En række britiske politikere, embedsmænd og medier har derfor foreslået, at landbrug straks bliver lagt på bordet som forhandlingsområde for at hjælpe processen på gled.

Bl.a. har det skabt røre i britisk landbrug, at avisen Financial Times i en leder har foreslået regeringen, at alle barrierer og restriktioner på landbrugsområdet fjernes.

Avisen argumenterer med, at en handelsaftale mellem USA og Storbritannien ellers vil blive saboteret af den magtfulde amerikanske landbrugslobby.

Høje standarder

Landbrugsorganisationen NFU har reageret vredt med henvisning til, at britiske landmænd har højere produktionsomkostninger på grund af høje krav og standarder for miljø, sundhed og dyrevelfærd.

Det er standarder, som den britiske offentlighed sætter stor pris på, og som man risikerer at sætte over styr, hvis ønsket om liberalisering af handlen får lov at styre, påpeger NFU.

Blandt britiske landmænd er der stor forargelse og bekymring ved udsigten til, at der måske kan blive åbnet for afgiftsfri import af billigt amerikansk oksekød produceret med anvendelse af væksthormoner, der er forbudt i EU.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.