Brosbøl i stald: Roser landmands miljøfokus

Miljøministeren lyttede til landbrugets udfordringer på gårdbesøg.

»Jeg kan se, hvordan landbruget skaber gode forhold for dyr og bidrager til naturen med naturprojekter. De har fokus på miljø og klima.«

Sådan lyder det begejstret fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S), der mandag eftermiddag besøgte Hans Jacob Fengers kvægbrug ved Odder, hvor ministeren også stammer fra.

Ministeren havde sat nogle timer af til at se på landbrug og drøfte landbrugets bidrag og udfordringer.

»Hans Jacob Fenger har inddraget lokalsamfundet og lokale organisationer på en imponerende måde, og det tror jeg har været godt,« siger Kirsten Brosbøl.

Besøget var arrangeret af Arla, der også fortalte ministeren om deres klima- og miljøtjek.

»Det er rart at høre, at de har fokus på at sikre bæredygtig vækst,« konstaterer hun.

§3-irritation

Men ministeren måtte også høre på landbrugets udfordringer.

»Jeg fik chance for at fortælle, hvad det betyder for mig, at man ikke må sprøjte og gøde i §3-områder,« siger Hans Jacob Fenger.

Han kunne konkret for sin bedrift fortælle, at det betyder en værdiforringelse på 1,3 mio. kr. og en årlig driftsmæssig udgift på 268.000 kr.

»Det er ikke noget, jeg lige går hjem og laver om på, vi er glade for Naturplan Danmark, men det er nyttigt at være i dialog med landmændene, for vi tænker hele tiden, om der er noget, vi kan gøre anderledes,« siger Kirsten Brosbøl.

Miljøministeren ser stadig gerne, at sagsbehandlingstiden bliver kortere.

Ministerens hjemegn

Hun kommer selv fra Odder, og gården ligger, så hun ofte kører forbi, når hun skal besøge sin far eller mor. Og Hans Jacob Fenger kunne fortælle, hvordan han i dag med tre mand producerer lige så meget mælk, som hele det lokale mejeri håndterede for godt 30 år siden, da ministeren var barn i Odder.

»Dengang var der 60 mand, langt flere køer og meget mere jord end i dag om den samme produktion,« forklarer Hans Jacob Fenger, der forklarede Miljøministeren om, hvordan han styrer input og output, så ressourcerne udnyttes bedst muligt.

Emneord miljø, gødskning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.