"Så længe der er liv i stænglen, så skal man ikke tage majsen endnu."
Det siger afdelingsleder for grovfoder hos Sagro, Michael Troelsgaard. Rådgivningsselskabet har de sidste par dage fået flere henvendelser fra bekymrede kunder, der spørger til, om de skal snitte deres majs nu.
Michael Troelsgaard mener ikke, at man endnu skal snitte majsen. Det kan nemlig nå at vende for afgrøden, hvis det får vand.
"Hvis der er liv i stænglen, så er den grøn, og der er saft i den. Så skal man bestemt ikke køre ud og snitte den, for så er der håb for, at der kommer liv i planten, hvis der kommer nedbør.
Hvis stænglen er død, så kan man tage den, men der er vi ikke endnu," siger afdelingslederen hos Sagro.
Han tilføjer, at man hos Sagro endnu ikke har set majs, hvor planten er død endnu på grund af mangel på vand.
Sådan har det altid været i Sydeuropa
Michael Troelsgaard siger, man i Sydeuropa dyrker majs og samtidig har længere perioder uden vand.
"De dyrker for eksempel majs i det sydlige Frankrig, og derfra kan vi se, at majsen kan holde til meget, før den går ud," siger han og tilføjer:
"Det er selvfølgelig ikke optimalt, at majsen mangler vand, men man vil trods alt får større udbytte ved at vente med at høste, så der kan nå at komme vand."
Der er dog endnu ikke udsigt til vand i andet en lokale byger de næste fire uger, ifølge DMI.
Hos Sagro vil man følge markerne tæt, og Michael Troelsgaard anbefaler, at hvis man er i tvivl om sine majsmarker, så skal man søge rådgivning, før man får den snittet.
Relaterede artikler
Kommentarer