Concito: Mad udgør 20 procent af danskerens klimapåvirkning

Hvis Danmark lukkede landbruget, ville det pynte på klimaregnskabet, men den mad, danskerne spiser, ville stadig have en udledning i andre lande.

Tyve procent. Så stor en del af den gennemsnitlige danskers klimaudledning stammer fra mad. Det fremgår af den klimarapport, som klimatænketanken Concito for nyligt udgav.

Tallet er interessant, mener klimachef i Landbrug & Fødevarer, Hans Roust Thysen, fordi man i daglig tale plejer at snakke om Danmarks udledning af klimagasser, ikke danskernes udledning.

- Hvis man slagtede danske køer og grise, ville det danske klimaregnskab se langt bedre ud på papiret. Det ville bare...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.