Debat på @malkekvæg: Hvor længe kan kalven gå uden at moderen malkes?
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Jens Christian Skovbo vil høre, om der er....

...nogen der har erfaring med at have nykælvere til at gå med deres kalv 1-3 døgn, hvor eneste malkning er den kalven fortager. Tænker mest på ydelsen i laktationen. Vil ydelsen blive nedsat på sigt, ud over den forsinkelse på de 1-3 dage i forhold til at den bliver malket fra dag 1 af. Eller giver koen bare gas 3 dage senere end sine søstre der bliver malket samme dag som kalven kommer.?

Opslaget har fået 20 kommentarer, bl.a. denne fra Simon Tang Nielsen

Jeg har kalvene til at gå ved koen de første 1-3 døgn, uden at koen malkes. Der vurderes individuelt på hver ko og kalv hvor længe de får lov at gå sammen. 1. Kalvs 2-3 døgn og de ældre minimum 1 døgn alt efter hvor spændt yveret er, og hvor god kalven er til at finde de lavt hængende patter! Jeg ser efter 2 år, ingen negativ påvirkning på ydelse og yversundhed, det sidste år er der behandlet 1-2 yverbetændelser umiddelbart efter kælvning.

Den største udfordring er at sikre sig at kalvene er gode nok til at finde patterne.


Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 9.351 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.