Debat på @Malkekvæg: Jeg er stillet ringere, fordi jeg har bindestald
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Brugeren Allan Jensen skriver:

"Bindestald. Jeg bliver som andelshaver en lille smule irriteret, når Arla bestemmer, at min staldtype er ringere end en løsdriftstald. Jeg kan ikke få de syv øre i hjerteordningen, og jeg kan ikke levere mælk fra køer på græs, og det til trods for mine køer er ude hver eneste dag om sommeren både dag og nat.

35 køer i bindestald, en dødelighedsprocent på kalve og køer under 2. 22 procent af køerne er over ti år og ydelsen er over ti tons.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Det er jo ikke en ulovlig staldtype, og det er jo bevist, at sundheden er bedre, og at der er færre problemer med klove etc. i bindestaldene. Men bindestald har selvfølgelig en negativ klang, men måske vi kunne kalde det en sundhedsstald?

Tænk også, at hvis vi i stedet for at tude vores unge mennesker ørerne fulde af at skulle have 500 køer,  lod dem starte ud med 50 køer i en bindestald, så er de også havde tid til at have en familie ved siden af og ikke absolut behøvede at skylde 25 millioner kr.

Pas godt på kælvende køer - drikkekop er flaskehalsKvæg 28. januar · 09:12

Er jeg fuldstændig ude i hampen med det her?"

Opslaget har fået 107 kommentarer, og en fra Jacob lyder:
"Det er en useriøs måde at behandle dem som har bindestald på. Det skader fællesskabsfølelsen i Arla.

Hvis det er så dårligt at holde køer i bindestald, bør politikerne, sætte handling på. Enten ved at give en kompensation, så, dem der vil bygge nyt, kan få et tilskud, eller dem, der eventuel vil lukke, kan gøre det. Det skader selvrespekten, at man bliver stillet udenfor fællesskabet, ved ikke at kunne opnå de tilskudsmuligheder der er i fællesskabet."

Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 9.076 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.