Drivvåd majs driller: Måtte bruge tre traktorer for at få læs i hus
Tre traktorer skulle der til for at få majsen i hus hos Christian Lund, hvor jorden er meget blød på grund af store mængder regn.

Regn, regn og atter regn. 

Den seneste tid er der faldet store mængder nedbør i hele landet. Ifølge DMI var denne september måned den vådeste september i 18 år, og landsgennemsnittet viste, at der sidste måned faldt hele 130 millimeter regn. Oktober har ikke vist sig meget bedre, og de store mængder vand har gjort mange marker ret ufremkommelige.

Blandt andet hos Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg og SLF's bestyrelse, som har delt et billede af årets majshøst. Her måtte de i sidste uge sætte tre traktorer til at trække vogn og snitter, fordi jorden er for blød. Regnmåleren viste på daværende tidspunkt, at han havde fået omkring 110 millimter regn.

"Billedet viser fortællingen om, at det er sådan vi får bjærget majsen, fordi det er så blødt", siger Christian Lund, mælkeproducent ved Vejen. Her har han en produktion med 250 malkekøer og 450 hektar med blandt andet majs.

"Det er forfærdeligt blødt. Jeg vil ikke sige, at det er katastrofalt, men det tærer på psyken, når man har fantastiske afgrøder, man prøver at hive i land".

Driftsleder på herregård: Såning af hvede forsinket - snydt af vejrudsigtenMark Fredag 11. oktober 2019 · 08:24

Husk sikkerheden

Christian Lund mangler at snitte 60 hektar endnu, og siden billedet blev taget for seks dage siden, er der igen faldet omkring 60 millimeter vand. De sidste dage har de holdt pause i majsmarken, men skal igang igen i næste uge.

"Om vi skal fortsætte med træk må tiden vise", siger Christian Lund, der har særligt én bøn til andre landmænd, der også kæmper med at få majsen ind.

"Det vigtigste er, at der ikke sker noget. Der skal arbejdes med kæder, så der skal virkelig tages hånd om, at der ikke sker ulykker, når det er så besværligt at få ind", siger kvæg-formanden, der allerede har hørt om flere ulykker med kæder, som sprænger.


Christian Lund har delt billedet af de tre traktorer, som trækker en vogn og snitter på sin Facebook og skrevet: "Majsen 2019, vil blive husket - tre på stribe". Foto: Torben Worsøe

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.