En høj passiv immunisering af kalve er en investering i fremtiden

Opdag, hvordan en simpel, men afgørende faktor som kalvenes passive immunisering, kan forbedre din kvægbedrifts økonomi. Med fokus på kalvenes sundhed og produktivitet kan investeringer i forbedret råmælksmanagement og kalveimmunitet føre til markante økonomiske gevinster på både kort og lang sigt. Lær, hvordan en forbedret passiv immunisering kan reducere sygdomsrisiko, øge tilvækst samt forbedre både holdbarhed og mælkeydelse.

Af Terese Jarltoft, Ph.d., kalve- og slagtekalverådgiver hos Sagro og DLBR Slagtekalve

Kalvenes indtagelse af råmælk er den absolut vigtigste faktor for at sikre en høj overførsel af passiv immunitet til de nyfødte kalve. Råmælk bidrager ikke kun med antigen-specifikke antistoffer (immunglobulin G (IgG)), men er også rig på næringsstoffer og bioaktive komponenter, der fremmer modning af immunforsvaret samt tarmens udvikling.

Kalve, der beskyttes af disse vigtige...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.