Fire danske Hereford-tyre spreder gener i Ungarn
Hereford var den største eksportør af kødkvægdyr i Danmark i 2019.

To ungarske herefordavlere, der skal forny genetikken, har netop modtaget fire danske Herefordtyre.

De 4 avlstyre var af de to ungarske købere købt ubeset, da de på grund af Corona-udbuddet og lukning af grænserne i Europa ikke selv måtte komme til Danmark og udvælge tyrene. Tyrene blev i stedet udvalgt ud fra stamtavler, avlsværdital, vægte og billeder.

Tyrene er i alderen fra 16 til 25 måneder fra fire avlere i Jylland og på Sjælland.

Det skriver Herefordforeningen i en pressemeddelelse.

De to ungarske købere har, efter at tyrene var kommet godt frem og besigtiget, begge meldt tilbage, at de var meget tilfredse med de danske tyre, som de har købt, og de på langt sigt vil komme igen og købe nye avlsdyr. De to ungarske Hereford avlere, der begge er topavlere i Ungarn, kan lide kvaliteten af de danske Hereford, som de har modtaget, og forventer, at de kan lære meget om Hereford avl fra de danske avlere, siger Herefordforeningens formand Knud Erichsen, der selv solgte en tyr til Ungarn.

Danske Hereford-avlere har ikke tidligere solgt avlsdyr til Ungarn, der er et forholdsvis ukendt og nyt Hereford land for mange Hereford-avlere i Danmark og Europa selvom der under det tidligere kommuniststyre blev importeret ca. 4.000 Hereford avlsdyr fra USA og Canada til de daværende statskollektiver.

Trods Corona-udbuddet med lukkede grænser bliver der fortsat eksporteret danske Hereford avlsdyr til top besætninger i Europa. I begyndelsen af maj måned blev der eksporteret 8 avlsdyr til Storbritannien, 5 dyr til England og 3 dyr til Skotland.

”Dansk Hereford hører i dag til i toppen af den internationale Hereford-avl. Det har betydet eksport af danske Hereford til flere lande i Europa herunder også til Herefordracens hjemland, England. Det skyldes dygtige og progressive Hereford avlere og en høj sundhedsstatus på dyrene”, siger Herefordforeningens formand, Knud Erichsen.

I 2019 blev der fra Danmark eksporteret 400 stykker kødkvægdyr fra 11 kødkvægracer, hvor Herefordracen var største eksportør med 227 dyr.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.