Danish Crown Beef har modtaget 72.000 tilmeldte kalve for hele 2016. Det er 4.000 mere end året før.
Antallet af producenter er faldet svagt til godt 160, men da de øvrige producenter har øget deres produktion, forbliver det samlede antal Dansk Kalv uændret med et gennemsnit på 436 kalve pr. producent.
Væksten på seks pct. i antallet af kalve er meget positiv, fordi der tidligere har været stilstand, siger Danish Crown Beefs direktør.
"Fremgangen er meget positiv og viser, at forbrugernes interesse for kalvekød af høj kvalitet fra Dansk Kalv sammen med Danish Crowns tiltag til at stimulere produktionen har skabt optimisme blandt Dansk Kalvs leverandører," siger adm. direktør Finn Klostermann, Danish Crown Beef.
Handyrpræmien og Danish Crowns forøgede slagtekapacitet er efter hans mening yderligere med til at skabe gode rammer for produktion af kalvekød i Danmark.
Faktaboks
Om Dansk Kalv
Dansk Kalv sælges primært til det danske marked og eksporteres kun i begrænset omfang. Kødet markedsføres bredt i flere supermarkedskæder.
I forhold til sidste år er 2016-konceptet for Dansk Kalv stort set uændret. Vægtintervallet er fortsat 180-240 kg, fordi variationen på delstykkerne i butikkerne skal være meget begrænset.
Klassificeringskravet for kalven er fortsat 3,00, mens alderskravet – 8 til 10 måneder – også er uændret. Endvidere opretholdes de særlige krav til velfærd og kontrol.
Kommentarer